GÜNDEM Haber Girişi : 27 Ocak 2015 08:13

Minderle kayak ölümle sonuçlandı

Minderle kayak ölümle sonuçlandı

Palandöken’de ölüm… Suni kar sistemlerinin direklerindeki koruyucu minderi söküp, kayak yapmanın yasak olduğu bölgede gece geç saatlerde kayak yapan üniversiteli genç, tahta kar perdelerine çarparak yaşamını yitirdi…Palandöken Kayak Merkezi’nde yasak bölgede minderle kayak yapan üniversite öğrencisi, tahta kar perdelerine çarparak yaşamını yitirdi. 

rn

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi 3’üncü sınıfta okuyan, aynı zamanda Erzurum Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde tekniker olarak çalışan 25 yaşındaki Mehmet Akif Koyuncu’nun gece yarısı kayak keyfi ölümle sonuçlandı. Dört arkadaşıyla gece geç saatlerde Palandöken Kayak Merkezi’ne giden Koyuncu ve arkadaşları, suni kar püskürtme sisteminin demir direklerinin çevresine sarılan ve olası kazalarda ölüm veya yaralanma riskini azaltan minderlerini sökerek, saat 23.00 sıralarında yürüyerek A Telsiyeji 10 Numaralı piste çıktı. Komisyon kararıyla yeterli derecede kar olmaması, güvenlik tedbirlerinin yetersizliği nedeniyle bu sezon başında kapatılan ve girişin yasak olduğu levhalarla belirtilen pistte minderle kayan Mehmet Akif Koyuncu ve arkadaşları, bir kez sorunsuz olarak kaydı. 

rn

Minderle kaymaktan keyif alan Koyuncu ve arkadaşları, ikinci kez ve yine yürüyerek pist başına çıktı. Yanına bir arkadaşını daha alan ve bu kez mindere yüz üstü uzanarak kayan Koyuncu, hızlanınca kontrolü kaybetti. 

rn

Süratle pistin sol tarafında bulunan tahta kar perdelerine çarpan Mehmet Akif Koyuncu ağır yaralanırken, yanındaki arkadaşı ise kazayı yara almadan atlattı. 

rn

Koyuncu’nun arkadaşlarının bilgi vermesi üzerine olay yerine giden Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri, üniversiteli genci kar motosikletli sedyeyle kayak merkezinin sıfır noktasına indirdi. 

rn

Burada hazırn bekleyen ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Koyuncu, tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı. Talihsiz gencin cenazesi ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi Adli Tıp Kurumuna götürüldü. 

rn

Jandarma Mehmet Akif Koyuncu’nun ölümü ile ilgili olarak arkadaşları S.Ç., N.Y., F.A. ve Ş.Y.’nin ifadesini aldı. Koyuncu’nun arkadaşları, pistin bulunduğu bölgeye araçla çıktıklarını, sonrasında da eğlenmek için çıktıkları dağda koruyucu minderleri sökerek ay ışığında kaymaya başladıklarını ifadelerinde anlattıkları öğrenildi. 

rn

Mehmet Akif’in ölüm haberini alan yakınları, arkadaşları yasa boğuldu. Sosyal paylaşım sitesinde “Ölüm Sana Hiç Yakıştımı Akif Abi” sözleriyle duygularını dile getiren arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu.