SİYASET Haber Girişi : 09 Mart 2017 13:13

Milletvekili Ilıcalı' dan Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret

Milletvekili Ilıcalı' dan Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Seyranbağlari Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlılarımıza ziyarette bulundu.
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Seyranbağlari Huzur Evi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalan yaşlılarımıza ziyarette bulundu. Ilıcalı'nın bu anlamlı ziyaretine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürü Bestami Erkoç da eşlik etti. 
Ilıcalı, ziyaret sırasında huzurevi sakinlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın selamlarını iletti. Huzurevi sakinlerini tek tek odalarında ziyaret eden Ilıcalı, huzurevinin en yaşlı kadın misafiri olan 105 yaşındaki Halide Sezen ile sohbet etti.
Duygusal anların yaşandığı sohbet sırasında Ilıcalı, huzur evi sakinlerine hitaben, "Kendinizi asla kimsesiz hissetmeyiniz bizler sizin için buradayız, ben de bir evladınız kardeşinizim her türlü yardımı yapmaya gönülden hazırım" dedi.
Rehabilitasyon sürecinde olan hastalar hakkında özel olarak bilgi alan Ilıcalı, Huzurevi Müdürü Nurhan Yesilyurt misafirlerine gösterdiği ilgi ve alaka nedeniyle teşekkürlerini iletti. Huzurevi sakinlerinin, merkezde meydana gelebilecek acil olaylarda kullanılmak üzere devamlı bir ambulans talebi üzerine Ilıcalı; " Bu konuyla bizzat ilgileneceğim, Sayın İl Müdürümüzde hazır buradayken bu talebinizi Allah'ın izniyle en kısa zamanda gerçekleştireceğiz" dedi.
Ziyaret sırasında, kadınların toplumdaki yeri ve öneminin sadece bir gün ile sınırlandırılmaması gerektiğine dikkat çeken AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kadınları geleceği şekillendiren, hayatı zenginleştiren ve güzelleştiren birer mücevher' olarak tanımladı. Tarihimizde kadına hak ettiği değerin diğer ülkelerden çok daha önce verildiğine dikkat çeken Milletvekili Ilıcalı, "Türkiye'de Dünya Kadınlar Günü 8 Mart 1921 yılından itibaren kutlanmaya başlanmış olsa da bu günün tarihi bizim inancımıza göre çok daha eskiye dayanmaktadır. "Cennet Annelerin Ayakları Altındadır" diyen bir Peygamberin Ümmeti ve dinin mensubu olarak, kadınlar bizler için her daim önemli bir yere sahip olmuşlardır. Günümüzde kadınlar artık sosyal hayatta; edebiyattan siyasete, sanattan spora her alanda değişimin ve gelişimin odak noktasıdır. Bir kadın evde vefakar bir anne, okulda gelecek nesillerin temel taşlarını oluşturan bir öğretmen, iş hayatında ülkesi ve vatanı için canla başla çalışan bir iş kadınıdır. Kadınlarımız yaşamın her alanında bütün bu rolleri başarıyla üstlenerek, geleceği şekillendiren, hayatı zenginleştiren ve güzelleştiren birer mücevherdir. 8 Mart kadınların sadece yılda bir gün hatırlandığı bir tarih olarak değil, her türlü sosyal ve ekonomik problemlerinin çözülmesi sürecinde bir fırsat ve imkan olarak değerlendirilmelidir" cümlelerine vurgu yaptı.
"Elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince kadın haklarının koruyucusu ve savunucusu olacağız" diye belirten Milletvekili Ilıcalı, dünyadaki ve ülkemizdeki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak; "Kadına değer vermek gelecek için yapılacak en anlamlı yatırımdır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.