GÜNCEL Haber Girişi : 15 Mart 2017 10:55

Milletvekili Ilıcalı müjdeyi verdi, turizmcilerin yüzü gülecek

Milletvekili Ilıcalı müjdeyi verdi, turizmcilerin yüzü gülecek
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, turizmcilere verdiği sözü tuttu.
K Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, turizmcilere verdiği sözü tuttu. Bakanlar Kurulu kararı ile seyahat acentalarına uçak başına 6 bin dolarlık yakıt desteği sağlayan uygulamaya, Milletvekili Ilıcalı'nın girişimiyle Erzurum Havalimanı'da eklendi. 
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, geçtiğimiz aralık ayında Palandöken'deki otel işletmecileriyle bir araya gelip, otel yöneticilerinin taleplerini dinlemişti. İşletmeciler, yaz turizminin yapıldığı bölgelerdeki otellerin, charter uçaklara yakıt desteği sağlayan uygulamadan yararlandıklarını, kış turizminin kalbi olan Erzurum'un da bu teşvikten faydalanması yönünde Ilıcalı'dan talepte bulunmuşlardı. Milletvekili Ilıcalı'da turizmcilerin bu talebini Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletmiş ve bir sonraki Bakanlar Kurulu Kararnamesi'nde uygulamanın yürürlüğe gireceği konusunda Bakan Avcı'dan söz almışlardı..
Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı AK Parti Genel Merkezinde yapılan toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı "Önerdiğin konu ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Seçim bölgen ile müjdeyi paylaşabilirsin" diyerek turizmcilerin yüzünü güldürecek haberi Mustafa Ilıcalı'ya verdi. Milletvekili Ilıcalı, Bakan Avcıya teşekkür ederek "Toplantıda, Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Nabi Avcı müjdeyi verdi, bana sarıldı ve tebrik etti. Seyahat acentalarına uçak başına 6 bin dolar destek sağlayan uygulama, bugünkü kararname ile Erzurum Havalimanı'nda da uygulanacak. Ben de bu konuyu hemşehrilerim ile paylaşmak istedim" dedi.
Milletvekili Ilıcalı, Türkiye'nin turizm gelirlerini artırmak, yaz ve kış turizmini canlandırmak istediklerini dile getirerek, Bakanlar Kurulu kararıyla daha önce Antalya Gazipaşa-Alanya, Antalya, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, İzmir Adnan Menderes, Kütahya Zafer, Trabzon, Denizli Çardak, Isparta Süleyman Demirel, Eskişehir Hasan Polatkan havalimanlarına tarifeli ve tarifesiz uçak seferleriyle 1-31 Ocak 2017 tarihleri arasında turist getiren A grubu seyahat acentalarına, uçak seferi başına 6 bin dolar destek sağlandığını ve bu uygulamaya şimdi Erzurum Havalimanı'nın da dahil olduğunu söyledi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.