SİYASET Haber Girişi : 20 Mart 2017 15:21

Milletvekili Ilıcalı, Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyor

Milletvekili Ilıcalı, Fransa'da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyor
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Fransa'daki seçmenlere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.
AK Parti Genel Merkezi tarafından yurtdışındaki seçmenlerimize Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak için görevlendirilen, Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Fransa'nın Rennes şehrinde yaşayan Türk vatandaşlarla bir araya geldi. Batı Fransa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Osman Başol'un organize ettiği ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) üyelerinin de katıldığı toplantıda, Rennes şehrinde bulunan seçmenlere seslenen Milletvekili Ilıcalı "Bu değişikliğin Ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu sizlere çok iyi bir şekilde anlatmamız gerektiğine inanıyorum. 16 Nisanda yapılacak referandum ile oylanacak olan bu 18 madde, ülkemizin geleceği için büyük önem taşıyor. Değişiklikle beraber yönetim sistemimizi daha da güçlendirip mevcut sistemde ki çift başlılığı ortadan kaldıracağız. Siz şimdi uyum içinde çalışan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar olduğu için olumsuzlukları görmüyorsunuz. Ancak koalisyonların olduğu döneme baktığımızda ülkede siyasi ve ekonomik istikrarın olmadığını görüyoruz. Geçmişe baktığımız zaman yapılması hedeflenen ancak bir türlü başlayamayan projelerin raflarda kaldığını görebiliyoruz. Bunun en büyük nedeni 10 aylık 15 aylık sürelerle devam eden, istikrarsız koalisyon hükümetleri olmuştur. Bugün ise Avrasya Tüneli gibi Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi, Cumartesi günü temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz 1915 Çanakkale köprüsü gibi tüm dünyanın hayranlıkla izlediği projelere, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yapımı için uluslararası alanda bir çok taliplinin çıkması Ülkemizdeki istikrara olana güvenin en somut göstergesidir. Şimdi bu sistemi asil milletimiz onayladığı an geçmişte yaşadığımız o istikrarsız dönemler tamamen geride kalmış olacak, koalisyon diye bir şey yaşanmayacak. Halkımız en önemli yetkisini doğrudan kullanabilecek ve Cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Cumhurbaşkanı içerden veya dışardan hükümetini kuracak "dedi.
Gurbetçilere 'muhakkak sandığa gidin' çağrısında bulunan Ilıcalı "Bizler Ak Parti ve MHP milletvekilleri olarak mecliste gereğini yapıp 18 maddelik anayasa değişikliğini muhalefetin her türlü engeline rağmen milletin önüne getirdik. Şimdi söz milli iradenin. Sizlerde muhakkak vatandaşlık görevinizi yapıp, oyunuzu kullanın. İnşallah 16 Nisan'da yapacağımız referandum ile birlik ve beraberliğimizi taçlandıracak, olumsuzlukları bertaraf ederek, teröre ve ülkemizin kalkınmasını istemeyen dış güçlere karşı daha güçlü bir Türkiye olarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz "diye konuştu.
Ilıcalı, konferansın ardından toplamda 17 bin seçmeni olan ve bu seçmenlerin yüzde 5'ini Erzurumluların oluşturduğu Rennes kentinde vatandaşlarla sohbet etti. Sohbet sırasında, Hollanda'da yaşanan demokrasi krizini tepkiyle karşıladıklarını belirten gurbetçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye büyük bir teveccüh duyduklarını dile getirdiler. Emekli bir vatandaşın "Bizler buradan emekli olduğumuz için Türkiye'deki sağlık hizmetlerinden yararlanamıyoruz. Bu konuda sizden destek istiyoruz." talebi üzerine ise Ilıcalı, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile görüşerek vatandaşın bu talebini Bakan Akdağ'a iletti. Bakan Akdağ'da sorunun çözümü için konuyu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile paylaşacağını söyledi.
Milletvekili Ilıcalı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni Fransa'nın farklı şehirlerinde de anlatacak. Ilıcalı'nın çalışmaları cuma gününe kadar devam edecek.
Etiketler : ılıcalı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.