SİYASET Haber Girişi : 24 Şubat 2017 11:29

Milletvekili Ilıcalı: "Çiftçimiz rahat bir nefes alacak"

Milletvekili Ilıcalı:
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti Grup Toplantısında söz alarak çiftçinin yüzünü güldürecek düzenlemeyi dile getirmişti.
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, AK Parti Grup Toplantısında söz alarak çiftçinin yüzünü güldürecek düzenlemeyi dile getirmişti. Ilıcalı'nın talebiyle Tarımsal kredi borçları nedeni ile zor durumda olan çiftçilere nefes aldıracak düzenlemenin bugün kabul edilerek yasalaşması bekleniyor. 
Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan tarımsal kredi alacaklarının yeniden yapılandırılmasının hükümet nezdinde ele alınmasına vesile olan AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kanun tasarısının yasalaşması ile birlikte çiftçinin rahat bir nefes alacağını belirtti. Ilıcalı'nın, AK Parti Grup Toplantısında söz alarak, çiftçinin zor durumda olduğunu ve kredi borçları için yeni bir yapılandırmaya ihtiyaç olduğunu dile getirmesiyle, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan ve 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle takip hesaplarında izlenen tarımsal kredi alacaklarının yeniden yapılandırılmasını düzenlenen Torba kanunun bugün kabul edilerek yasalaşması bekleniyor.
Torba Kanun tasarısının TBMM de görüşülmesi sırasında Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın kendisini telefon ile aradığını belirten Ilıcalı, "Bu çalışmanın şahsımın belirttiği hususular üzerinden şekillendirildiğini bizzat Sayın Ağbal tarafıma iletmiştir" dedi.
Başından beri konunun takipçisi olduklarını vurgulayan Ilıcalı "Özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan vatandaşlarımız için konunun daha da önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılık sektörü üzerinden geçimlerini sağlamakta ve devletimizin sağladığı teşviklerden faydalanmaktadır. Bölgede sanayi sektörünün yeterince gelişmemesi, mevcut istihdamın tarım ve hayvancılık sektörü üzerinden gerçekleşmesine neden olmaktadır. Ancak tarım ve hayvancılık sektörü de bölgede beklenen istihdamı sağlayamamakta ve bölge dışına göç verilmesinin önüne geçememektedir. Hal böyle iken, hali hazırda Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatiflerine borcu olan çiftçilerimizin düştüğü bu ödeme güçlüğüne, devlet tarafından destek olunmaması birçok çiftçimizin daha da zor duruma düşmesine engel olacaktır. Ayrıca bu husus, Devletimizin Cazibe Merkezleri Programı adı altında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde başlattığı yeni kalkınma hamlesi dikkate alındığında, programın amacı ile örtüşen bir yaklaşımdır. Ödeme zorluğu olan çiftçilerimize yeni bir başlangıç yapmaları için bir anlamda fırsat tanımış oluyoruz. Bu itibarla, duyarlılıklarından ötürü başta Başbakanımız olmak üzere, Maliye Bakanımıza, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımıza ve Hükumetimizin diğer mensuplarına teşekkürlerimi ifade ediyorum" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.