HABERDE İNSAN Haber Girişi : 01 Ağustos 2018 12:10

Milletvekili Aydemir: “Kardeşliğimiz, temel değerimiz”

Milletvekili Aydemir: “Kardeşliğimiz, temel değerimiz”
Milletvekili Aydemir: “Kardeşliğimiz, temel değerimiz”
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’daki çalışmaları kapsamında Maksut Efendi Mahallesinin konuğu oldu, Sivil Toplum’un Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bazında Erzurum’a yönelik öneri ve görüşlerini almak, Erzurum için 2028-2023 sürecinde beklentileri tespit, 24 Haziran Seçimlerindeki desteğe teşekkür amacıyla ESTP’yi ziyaret etti. 
Maksut Efendi Mahallesi sakinleriyle buluşan Milletvekili Aydemir, Semt muhtarının da katıldığı ziyarette ülke, bölge ve il sosyo-ekonomik gündemine ilişkin istişarelerde bulundu, yeni döneme dair talep ve öngörüleri dinledi. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güven ve saygının doruk noktasında olduğu, yeni dönem bazında kentsel dönüşüm de dahil olmak üzere yaşama ait düzenleme ve yatırımlar beklentisinin yüksek tutulduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, “Mahalle ziyaretlerimizin bu defaki ayağı Maksutefendi’ydi. Dört bir yanını kolaçan ettiğimiz bu güzel yerleşim yeri, Belediyelerimizin gayreti ile çok daha yaşanabilir hal alacak. Devlete muti, millete duacı hemşehrilerimizle iftihar ediyoruz” değerlendirmesini yaptı. 
Semtte gençlerle bir araya gelen Milletvekili Aydemir, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte genç kesime yönelik olarak kaydedilecek çalışmaları aktardı, özellikle eğitim odağında yeni vizyonu paylaştı. 2002-2018 sürecinde AK Parti tarafından hayata geçirilen ‘gençlik’ odaklı reform ve yatırımları anlatan Milletvekili Aydemir, her ilde bir üniversite kurulması gibi tarihi bir atılımın AK Parti ile hayata geçirildiği, bunun gençlerin geleceğine yönelik reform düzeyinde bir açılım olduğunu belirtti. 
Mahalle sakinlerinin ev ve işyerlerine konuk olan Milletvekili Aydemir, “Maksut Efendi, Erzurum’daki yerleşik adıyla Süt Evleri, bizim çocukluk ve gençlik dönemimizde hatıralarımızı paylaştığımız, yaşayanlarıyla hemhal olduğumuz müstesna bir yerleşim alanı. Her dem kardeşliğin yaşandığı, birlik ve beraberlik imanının yüksek olduğu bir mahalle. Semt halkının beklentilerini yalnızca önemsemiyor, aynı zamanda özümsüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gösterilen vefa ve kaydedilen sadakate müteşekkiriz” yorumunu yaptı. 
Gençlerle yaptığı sohbette, hayatının önemli bir bölümünü geçirdiği Tosya Mahallesinde, Süt Evlerinde oturan Mahalle Bakkalı Merhum Hüseyin Polat’a dair hatıralarını anlatan Milletvekili Aydemir, “Hüseyin Amca, 12 Eylül öncesinde kardeşi kardeşe düşman ettiren zihniyetin hep karşısında oldu. Bize nasihat eder, birlik ve beraberliğin muhafazası, kardeşliğin en titiz biçimde korunması için tavsiyelerde bulunur, ayrışmayı değil bütünleşmeyi öğütlerdi. Bugün Maksut Efendi’de aynı hassasiyet ve dikkati görüyoruz. Maksut Efendi bir kardeşlik adresi. Kardeşlerimize minnettarız” dedi. 
Erzurum’un AK Parti döneminde aldığı yatırımların gündem oluşturduğu ziyarette, yeni döneme değgin beklentiler, Erzurum’un bölgesindeki lider il konumunun devamı noktasında ekonomik ve sosyal ihtiyaçları, 16 yılda gerçekleştirilen sosyal ve ekonomik altyapı noktasında il ekonomisinin önüne çıkan fırsatlar ele alındı. 
Günlük programını Erzurum Çalışma Ofisinde sürdüren Milletvekili Aydemir, Tortum Ziraat Odası Başkanı İhsan Tohumcu ve AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Fikriye Tohumcu’yu ağırlayarak, ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi. Tortum odaklı istişarede ilçenin tarımsal vizyonu ele alındı, turizm, eğitim ve tarım sektörleri ölçeğinde marka İlçe konseptine yönelik beklentiler ele alındı. 
Milletvekili Aydemir, “Tortum Ziraat Odaları Başkanı İhsan Tohumcu ve muhterem eşi AK Parti Belediye Meclis üyemiz Fikriye Hanımla Tortum’daki tarıma ve hayvancılığa ait gelişmeleri konuştuk. Süt Birliği için verilen gayretin, soğutma tanklarındaki son durumun iyi olması bizi mutlu kıldı” dedi. (iha)
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.