GENEL Haber Girişi : 31 Temmuz 2018 12:46

Milletvekili Aydemir: “Erzurum ekonomik değerleriyle buluşuyor”

Milletvekili Aydemir: “Erzurum ekonomik değerleriyle buluşuyor”
Milletvekili Aydemir: “Erzurum ekonomik değerleriyle buluşuyor”
 AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’da resmi veriler bazında tarım, ticaret, inşaat ve enerji sektörlerinin öne çıktığını, il ekonomisinde önemli yer tutan turizm, imalat gibi diğer sektörlerin de ciddi bir çıkış trendinde olduğunu kaydederek, sektörel rekabetin il ekonomisinde yeni istihdam alanları oluşturacak bir süreçte bulunduğunu bildirdi. 
Finansal Türkiye Haritası(FİN-TÜRK) 6. dönem verileri üzerinden bir değerlendirme yapan Milletvekili Aydemir, sektörel kredi kullanım performanslarında ciddi bir artış kaydedildiği, kredi kullanımında yatırımların öncelik teşkil ettiğini bildirerek, özellikle tarım sektöründeki gelişmelerin dikkat çekici boyuta ulaştığı, İl ekonomisinin kendi ekonomik değerleriyle buluştuğunu söyledi. 
Erzurum tarihi içinde iki sektörün her dönem belirleyici rol oynadığı, şehrin iktisadi kod ve kimliğini ortaya koyduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, “Tarım ve ticaret Erzurum ekonomisinin temel yol haritaları. Tarihi İpekyolu üzerinde kaydedilen Erzurum’da bu iki sektörün gücü, Üret ve Pazarla anlayışının ilde her dönem hakim olduğunu ortaya koyuyor. İl ekonomisindeki son gelişmeler, sektörel kredi kullanım performansı verileri de bu gerçeği vurguluyor. Erzurum ekonomisi pozitif süreçtedir” dedi. 
Erzurum’un son 16 yıl ölçeğinde hizmetler sektörü bazında önemli yatırımlar aldığı, turizmin temel ekonomik değerler arasında bulunduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir, Erzurum’un kış turizmi destinasyonu olarak küresel boyutta öne çıktığını, Büyükşehir Belediyesinin Palandöken’de gerçekleştirdiği yatırımlarla Dünyanın kış turizminde on ana merkezinden biri olarak kabul gördüğünü kaydetti. 
Milletvekili Aydemir, “Erzurum kış turizmindeki küresel önem ve dirayetini Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a borçludur. Dünya ölçeğindeki bir spor organizasyonunun Erzurum’da gerçekleşmesini sağlayan ve devasa yatırımlarla Erzurum’u Dünya Kış Turizmi adresi konumuna kavuşturan sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız” diye konuştu. 
TBMM’nin 1 Ekime kadar tatile girmesi sebebiyle yasama çalışmalarını Erzurum’daki Ofisinde sürdüren Milletvekili Aydemir, tarım ve ticaret sektörü alanındaki istişare ziyaretlerine yoğunlaştı. Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğünde ekonomik günceli ele alan Aydemir, tarımsal yatırım ve bu bapta kredi kullanımı performansı hakkında bilgi alış verişinde bulundu. 
Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Milletvekili Aydemir, “Erzurum Tarım ve Hayvancılığın zirve kenti. Bu özelliğini daha muhkem hale getirmek için ilgili kurumlarla dayanışma ve istişare halindeyiz. Ziraat Bankası Bölge Başkanlığı ziyaretimizde kredi kullanım cetvelleri üzerinden fotoğrafımızı görmeye çalıştık” dedi. 
Milletvekili Aydemir’in ekonomi performans değerlendirmesi kaydında diğer bir durağı Gürcükapı Ticaret camiası oldu. Gürcükapı’da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde il ticaret sektörü vizyonu hakkında istişarelerde bulunan Milletvekili Aydemir, “Erzurum ticaretinin en yoğun semti Gürcükapı’da, ilimiz eski milletvekillerinden Cezmi Polat ve çok sayıda hemşehrimizle iktisadi gelişmeleri konuştuk. İktisadi kodların dayanıklılığını yönetimde istikrar ilkesi temin eder hükmü ortak kanaatimiz oldu” şeklinde konuştu. 
Ekonomi ağırlıklı istişare ziyaretleri sonrasında çalışma ofisinde Erzurum’un ‘Dadaş Sesi’ olarak bilinen, mümtaz sanatçı Mehmet Çalmaşır’ı ağırlayan Milletvekili Aydemir, “Mehmet Çalmaşır sıradan bir ses sanatçısı değil. Bizi ifade eden coğrafyanın baştacı yaptığı, yerli-milli hassasiyetin hançereden dünyaya yansıyan dadaş siması. Sohbetin ana fikri, her sahada liyakatın vazgeçilmezimiz olması gerektiğiydi. Ömrüne bereket” dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.