ERZURUM Haber Girişi : 12 Haziran 2014 15:15

MHP GİRESUN İL BAŞKANI ERZURUMLU BALIKÇILARLA BİR ARAYA GELDİ.

MHP GİRESUN İL BAŞKANI ERZURUMLU  BALIKÇILARLA BİR ARAYA GELDİ.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Orhan Erzurum, Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan’ı ziyaret ederek balıkçı esnafı ile bir araya geldi.
Piraziz Balıkçı Barınağı içindeki Kooperatif binasında Arslan ve Balıkçı esnafı ile bir araya gelen Dr. Orhan Erzurum, sorunları yerinde dinledi. Erzurum, Giresun’da ruhsatlı ve kayıtlı 550’ye yakın tekne olduğunu bildiklerini belirterek, "Su ürünleri ile iştigal eden esnafımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz. Hamdi Arslan başkanımızın çalışmalarını da yakından takip ediyoruz. Başarılı çalışmalara imza atan bir Sivil Toplum Örgütü başkanı olarak bizlere gurur veriyor. Başarılı yöneticilerin önünü tıkamamak ve aksine açmak ve destek olmak lazım. Giresun il ve ilçeleri hizmet fakiri. Giresun’a hizmet eden kim olursa yanındayız" dedi.
Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki küçük balıkçıların stokların ve balık türlerinin azalması nedeniyle mağdur duruma düştüğünü ifade eden Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan ise, "Batı Karadeniz bölgesinde balıkçılığı alternatif olarak yapıyorlar. Oradakiler genelde tarım işleriyle uğraşıyor sezon açıldığında da palamut avlayarak kazanç elde ediyorlar. Ege ve Akdeniz’de çeşitli balık türleri ile alternatifler var. Doğu Karadeniz’de ise balıkçıların yüzde 70’inin alternatifi yok. Balık stokları da azalınca bir hayli mağdur olunuyor. Mağduriyetin giderilmesi için yetkili kurumlar çalışma yapmalı. Özellikle katliam gibi avcılık yapan balıkçılar tespit edilmeli ve bunun önüne geçilmesi yönünde çok etkin kararlar alınmalı. Bu şekilde olursa belki ileride balık türleri artabilir” diye konuştu.