POLİTİKA Haber Girişi : 05 Şubat 2014 09:15

MHP Büyükşehir adayı Aydın, sağlık kuruluşlarını ziyaret etti...

MHP Büyükşehir adayı Aydın, sağlık kuruluşlarını ziyaret etti...

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Erzurum’da yürüttüğü seçim çalışmaları son sürat devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe ve diğer tüm ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesinin hemen ardından sahaya çıkan MHP, Erzurum’daki seçim turlarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü seçim çalışmaları kapsamında dün de hastaneler ve sağlık kuruluşlarını ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın, beraberindeki partililerle birlikte hem sağlık çalışanları ile hem de sağlık hizmeti almak için hastanelerde bekleyen vatandaşlarla sohbet etti. 

KAMİL AYDIN BELEDİYECİLİĞİ ANLATTI

Ziyaret için kapısını çaldığı her kurumda büyük bir ilgiyle karşılanan Prof. Dr. Aydın, hayata geçirmeyi arzu ettikleri projeleri anlatmanın yanı sıra, vatandaşların, görüş, istek, öneri ve beklentilerine de kulak verdi. Belediyeciliğin, günlük yaşamın her alanında bulunduğunu ve halka en yakın hizmet birimleri olduğunu vurgulayan Kamil Aydın, “Bir belediye başkanının en başta yapması lazım gelen şey, ilini, ilçesini ya da beldesini iyi tanıması, beklentilerine kulak vermesi ve çözüm noktasında ise ortak akıl mekanizmasını işletmektir”dedi.

Erzurum’da ise bu durumun tam tersi olduğunu dile getiren Aydın, halktan kopuk, toplumun ve şehrin beklentilerine yabancı bir yerel yönetim anlayışı yüzünden şehrin belediyecilik anlamında birçok sorununu henüz daha aşamadığını dile getirdi.

“ERZURUM’DA YAŞANABİLİRLİK DÜZEYİ DÜŞÜYOR”

Günümüzde şehirler bir yana artık ülkelerin bile yaşanabilirlik ölçeğinde birbirleriyle yarıştığının altını çizen Kamil Aydın, geçtiğimiz hafta açıklanan nüfus sayım sonuçlarına da işaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kamil Aydın, “Nüfus sayım sonuçları maalesef Erzurum açısından yine hayal kırıklığı olmuş ve kentteki nüfus kaybı devlet tarafından bir kez daha tescil edilmiştir. Bu manzara, Erzurum’un artık yaşanabilir bir kent olmaktan uzaklaştığını göstermektedir. Bu sonuç, şehirdeki memnuniyet düzeyi düşüklüğünü ve sosyo-ekonomik hareket kabiliyetinin ne kadar yetersiz olduğunu ortaya koymaktadır.