GÜNDEM Haber Girişi : 01 Ocak 2014 11:49

Metruk binalarda yıkım sürüyor

Metruk binalarda yıkım sürüyor

Erzurum Valiliği’nin koordinesinde yürütülen Mahallebaşı ve Çevresi Sosyo-Ekonomik Dönüşüm Projesi kapsamında başlatılan ve Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen metruk binaların yıkım çalışmalarına olumsuz iklim koşullarına rağmen devam ediliyor. 16 Aralık 2013 tarihinde başlanan yıkım çalışmaları Taşmescit Mahallesi ve Veyisefendi İlkokulu çevresinde gerçekleştiriliyor. Metruk binaların ortadan kaldırılması için başlatılan çalışmalarda 1. Etapta belirlenen 44 binadan bu güne kadar 15’i yıkıldı. Yıkımı yapılan 15 binanın; hanelerin yaşadığı başka evlerle bitişik olması sebebiyle daha titiz bir çalışma ile ortadan kaldırıldığı ifade edildi. 1. Etapta belirlenen 44 binanın yıkımının 14 Ocak 2014 tarihine kadar bitirilmesi planlanıyor.

Mevsim şartlarının dezavantajı ve tüm olumsuzluklara rağmen aralıksız sürdürülen metruk binaların yıkım işi için İl Özel İdaresi, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü çalışmalara destek veriyor.

Toplamda tespit edilen 130 binanın yıkımı aciliyet durumuna göre öncelik verilmek kaydıyla etap etap yıkılacak. Ayrıca, yıkım çalışması yapılan yerlerde gerekli güvenlik önlemleri ve tedbirler de ihmal edilmiyor.