ERZURUM Haber Girişi : 12 Şubat 2014 00:35

Mesleki eğitim projesi 12 İLÇEDE ANLATILDI

Mesleki eğitim projesi 12 İLÇEDE ANLATILDI

Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce 2014 yılı Ocak ayında 12 ilçede “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi”anlatıldı. Projenin tanıtımları İl Müdürlüğünün organizesiyle gerçekleştirilirken1 ilçe de ise bu tanıtım kaymakamlık tarafından gerçekleştirildi. Genel düzeyde Müdürlüğün organize ettiği, mekan tespiti ve katılımcıların davetini Kaymakamlıkların yaptığı programlar 12 ilçede gerçekleştirilerek, bu toplantılara, en uç noktalara kadar ulaşılabilmek adına, ilçe daire amirleri ve eşleri, muhtarlar, imamlar, öğretmenler ve kuran kursu öğreticileri davet edildi.

Uzundere, Karayazı, Narman, Pazaryolu, Pasinler, Tortum, Palandöken, Oltu, Şenkaya, Hınıs, Karaçoban ve Çat ilçelerinde program Kaymakamlıkların desteği ile Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce organize edilmiş, İspir’de ise Kaymakamlık tarafından bu program gerçekleştirildi.

Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin genel olarak tanıtımının yapılması ile başlanan programlarda, projenin birinci basamağı olan Koruyucu Aile hizmeti tekraren anlatılmış akabinde ise Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi tanıtılarak, katılımcılardan beklentiler anlatıldı. Katılımcılardan çevrelerinde eğitimi yarım kalmış kadınları tespit ederek, eğitime yeniden devam etmenin kolaylıklarından bahsetmeleri, onları mesleki açık öğretim liselerine ve açık öğretim liselerine yönlendirmeleri, gerekli hallerde evraklarını tamamlayarak kayıtlarını yaptırmaları, ulaşım sorununu birlikte çözmeleri istenmiş, ayrıca bulundukları bölgedeki halk ile Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında köprü vazifesi görmeleri, engelli, yaşlı, kadın, çocuk ve aile konularında karşılaştıkları olumsuzlukları Alo 183 hattı aracılığıyla bildirmeleri istendi.

12 ilçede gerçekleştirilen toplantılara bin 10 kişi ve bu toplantılara çoğu zaman ilçe kaymakamları da katıldı.