EKONOMİ Haber Girişi : 02 Nisan 2009 13:38

Mehmet Sönmezoğlu, Umre kayıtları devam ediyor.

Mehmet Sönmezoğlu, Umre  kayıtları devam ediyor.
Müftü Mehmet Sönmezoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı umre organizesi ile umreye gitmek üzere İl Müftülüğü'ne dün itibarıyla 500 kişinin müracaat ederek kesin kayıtlarını yaptırdıklarını belirtti.
Umre'nin 10, 14 günlük, 20 ve 26 günlük uzun süreli olmak üzere kategorilere göre düzenlenen programlara müracaat eden vatandaşların umreye gitmeden önce bilgilendirme seminerlerine alındığını ifade eden Sönmezoğlu, ''Hac ve umre ibadetlerini gereğince yerine getirebilmek için gitmeden önce yapılan bilgilendirme seminerlerine katılmak son derece önem arz ediyor. Yapılan bilgilendirme seminerleri Malatya İl Müftülüğü'nün konferans salonunda yapılıyor. Bilgilendirme seminerleri Malatya İl Müftüsü ve müftü yardımcıları tarafından veriliyor. Kutsal beldelere gidecek olan adaylar, hac ve umrenin yapılışındaki gaye, bu ibadetin önemi, mahiyeti, hükümleri, Mekke ve Medine'deki ziyaret edilecek kutsal yerler, ziyaret adapları öğreniyor. Bilgilendirme seminerleri Malatya İl Müftüsü ve müftü yardımcıları tarafından veriliyor. Kutsal beldelere gidecek olan adaylar, hac ve umrenin yapılışındaki gaye, bu ibadetin önemi, mahiyeti, hükümleri, Mekke ve Medine'deki ziyaret edilecek kutsal yerler, ziyaret adapları
öğreniyor" dedi.
Mehmet Sönmezoğlu, hacı adaylarının ülkeden ayrılmadan önce yaptırmaları gereken koruyucu aşı, yurt dışı çıkış vergisi harç pulu, gidiş dönüş hareket tarihleri, uğurlama programları, başkanlıkça gönderilen kitap ve malzemeler, ihram, terlik ve diğer zati eşyalarını yanlarında bulundurmaları konularında aydınlatıldığını aktardı.
Müftü Sönmezoğlu, umre'ye ilginin olduğunu ve kayıtlarının devam ettiğini kaydetti.