EĞİTİM Haber Girişi : 12 Mart 2018 14:16

Mehmet Akif Ersoy çeşitli etkinliklerle anıldı

Mehmet Akif Ersoy çeşitli etkinliklerle anıldı
Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu Milletin bağımsızlık, istek ve azmini dile getiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 97.Yıl dönümü kutlama ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma programı Oltu kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı.
Oltu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fen Lisesinin düzenlediği program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Yasemin Kotan okudu. Fen lisesi Öğrencilerinden Ali Güven Ordunun Duası adlı şiiri okudu daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video gösterimi yapıldı. Fen Lisesi öğrencilerin Hüsna Merve Yıldırım cenk şarkısı adlı şiiri okurken solist olarak Fen lisesi Müzik Öğretmeni Sakine Yaşar sazda beden eğitimi öğretmeni Murat yıldırım Neyde Fuat Lafçı Erzurum yöresine ait Mızıka Çalındı türküyü seslendirdiler. 
Oratoryo ile devam eden program İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy konulu Şiir Kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından verilen ödüllerin ardından sona erdi. 
Etiketler : mehmetakif
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.