KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 19 Kasım 2015 15:07

MEDYA SANAT EVİ PERDELERİNİ AÇIYOR

MEDYA SANAT EVİ PERDELERİNİ AÇIYOR
Erzurum Medya Sanat Evi, 'Köprüden önce son çıkış' adlı oyunla perdelerini açıyor.
Palandöken/Erzurum
Erzurum Medya Sanat Evi, 'Köprüden önce son çıkış' adlı oyunla perdelerini açıyor. Yeni sezona kanserle savaşında yenik düşen Erzurum Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Yasemin Erbulun'un adını verdiklerini söyleyen Medya Sanat Evi direktörü Yakup Çağlayan, sanatseverleri oda tiyatrosuna davet etti. 
Doğu'nun ilk ve tek oda tiyatrosu olan Erzurum Medya Sanat Evi, yeni sezonda perdelerini 'Köprüden önce son çıkış' adlı oyunla açacak. Onur Erbilen'in kaleme aldığı, yönetmenliğini Sezai Yılmaz'ın yaptığı 'ilahi komedi'de Kenan Çinici, Aylin Özel, Yakup Abdullahoğlu ve İsmet Nergiz rol alıyor. Dekoru Yusuf Kürşat Ekinci tarafından hazırlanan ve prömiyeri bugün yapılacak oyunun Erzurum'da ilk kez sahneleneceğini belirten yönetmen Sezai Yılmaz, tiyatro severlere keyifli dakikalar yaşatacaklarını söyledi.
Hayat ve zaman vurgusu yapılıyor
Oda tiyatrosunun büyük ilgi gördüğünü ve tüm oyunların neredeyse kapalı gişe oynadığını anlatan Yılmaz, 'Köprüden önce son çıkış'ı şöyle anlattı. "Tek ortak noktaları aynı anda hayatlarını kaybetmek olan üç gencin dünyaya tekrar dönmek istemeleri, oyunda trajikomik bir dille anlatılıyor. Berzah âlemi, âhiret ve dünya hayatını birbirine karıştıran gençlerin, dünyada yaptıkları hataları irdelemelerini ince bir hicivle anlatan oyunda hayat ve zaman vurgusu yapılıyor."
Yasemin'i unutmadılar
Bu arada Medya Sanat Evi oyuncuları geçtiğimiz haftalarda kanser hastalığına yenik düşen Erzurum Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Yasemin Erbulun'u unutmadı. Yeni sezona genç tiyatrocunun adını verdiklerini belirten Medya Sanat Evi direktörü Yakup Çağlayan, "Yasemin'in vefatı hepimizi çok üzdü. Onun adını yaşatmak ve bir kez daha anmak için yeni sezona onun adını verdik. Bu sezon tüm oyunlarımızı onun için oynayacağız" dedi. Öte yandan sanatseverler 19, 20, 21, 22, 23 Kasım günlerinde akşam saat 19.30'da sahnelenecek oyun için 0530 303 51 86 numaraları telefondan rezervasyon yaptırabilirler.
Etiketler : sanat
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.