GÜNCEL Haber Girişi : 02 Ekim 2008 21:23

Medine de vefat eden Dursun Ali AKSOY anıldı.

Medine de vefat eden Dursun Ali AKSOY anıldı.
Medine'de Vefat Eden Dr. Dursun Aksoy, İzmir'de Mevlit Okutularak Anıldı
 
Ömrünü ilme ve hayra adayan, Medine-i Münevvere'de vefat eden emekli Tabip Albay Dr. M. Dursun Aksoy (89) için İzmir'de mevlit okutuldu. Hatay semtindeki Murat Reis Camisi'nde ikindi namazını müteakip düzenlenen mevlit törenine, merhumun oğulları başta olmak üzere çok sayıda seveni katıldı.

Hatim ve dualarla anılan Aksoy'un oğlu Cemal Aksoy, babasının Medine'de 1979 ile 1985 yılları arasında ücretsiz hizmet ettiğini, bu defa umre için gittiğinde ise 25 Eylül perşembe günü vefat ettiğini söyledi. 26 Eylül cuma günü orada sabah namazı sonrası cenaze namazının kılındığını hatırlatan Aksoy, Cennet-ül Baki'ye defnedildiğini, kuruculuğunu yaptığı Murat Reis Camisi'nde de aynı gün gıyabi cenaze namazı kıldıklarını belirtti.

Babasının bir hatırasını da nakleden Cemal Aksoy, şunları söyledi: "Bir gün Fethullah Gülen Hocaefendi'nin hasta olduğunu söylediler. Babam da gidenlere, 'Hocaefendi'ye selam söyleyin. İyileşmesi için ona dua ediyorum.' dedi. Hocaefendi de hasta haliyle ayağa fırlayıp, 'Ben onun ellerini öperim.' demiş."



DR. M. DURSUN AKSOY KİMDİR?



Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde 19 Mayıs 1919'da doğan M. Dursun Aksoy, Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ni 1946 yılında bitirdi. Ulviye Aksoy'la hayatını birleştiren Dr. Aksoy, dördü kız ve ikisi erkek altı çocuk sahibi oldu. Çeşitli illerde çalıştıktan sonra 1959 yılında İzmir Sahra Sıhhiye Hizmet Okulu'ndan emekli oldu. Eşi Ulviye Aksoy'u, 2003 yılında 80 yaşındayken kaybeden Dursun Aksoy, Kestanpazarı Kur'ân Kursu vasıtasıyla Fethullah Gülen Hocaefendi ile tanışarak, Murat Reis Camisi ve Sosyal Tesisleri Vakfı aracılığıyla da öğrenci hizmetlerinde bulundu. Vakfın adı sonra Muratreis Kültür ve Eğitim Vakfı oldu. Çok sayıda öğrencinin yetişmesine katkı sağlayan Dr. Aksoy, Kemeraltı 2. Beyler'deki Gülhane Laboratuvarı'nda her cuma ücretsiz muayene yapıp ilaç dağıtarak halkın sevgisini kazandı. İlkokulu okuduğu Sarıkamış'ı da unutmayan Aksoy, her yıl kendi arabasıyla yüzlerce kilometre katedip oraya giderek, fakirlere ücretsiz ilaç dağıttı. (CİHAN)