SPOR Haber Girişi : 14 Mayıs 2014 10:42

Masa tenisi heyecanı sona erdi

Masa tenisi heyecanı sona erdi

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Masa Tenisi İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Okullararası Minikler Türkiye Grup Eleme Masa Tenisi Müsabakaları yapılan final karşılaşmaları ile sona erdi. 

Yakutiye Spor Salonu’nda düzenlenen ve üç gün süren müsabakalar büyük çekişmeye sahne oldu. 16 ilden 160 sporcunun katıldığı masa tenisi grup müsabakalarında sporcular illeri adına kürsüye çıkmanın mücadelesini verirken, özellikle final maçları kıran kırana geçti. Hakemlerde birbirinden çekişmeli geçen müsabakalarda hata yapmamak için büyük bir özen gösterdi. Masa Tenisi İl Temsilcisi Ali Durmuş yönetiminde yapılan müsabakalar sonunda erkeklerde ve bayanlarda birinciliği İstanbul Terakki kazandı. 

Yakutiye Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda erkeklerde birincilik kürsüsüne çıkan İstanbul olurken, K. Maraş ikinci, Ardahan ise üçüncü oldu. Bayanlarda şampiyonluk kupasını İstanbul havaya kaldırırken, Trabzon ikinci K. Maraş üçüncü oldu. Masa Tenisi Erzurum İl Temsilcisi Ali Durmuş, grup müsabakalarında ilk üçe giren takımların Türkiye finallerine katılacaklarını belirterek, Erzurum temsilcilerinden Ziyaeddin Fahri Fındıkoğlu Ortaokulu’nun elendiğini belirterek, Pasinler Tepecik Ortaokulu’nun üçüncülük maçında K.Maraş’a yenildiğini söyledi.

Üç gün süren müsabakaların ardından Yakutiye Spor Salonu’nda madalya ve kupa töreni düzenlendi. Dereceye giren okullara kupaları Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kamil Ersin Ersoy, Masa Tenisi Milli Takım Antrenörü Sabahattin Sabrioğlu, Masa Tenisi İl Temsilcisi Ali Durmuş ve Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Nurullah Yavilioğlu tarafından verildi. Özellikle bayanlarda ve erkeklerde şampiyon olan İstanbul Terakki Ortaokulu öğrencileri büyük bir coşku yaşadı. 

Erzurum GHSİM Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum olarak turnuvaya en iyi şekilde ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, Türkiye finallerine katılacak olan illere başarı dileğinde bulundu.