EKONOMİ Haber Girişi : 23 Aralık 2008 23:48

Malatyalı Hayırsever 5 Katlı Binayı Müftülüğe Bağışladı

Malatyalı Hayırsever 5 Katlı Binayı Müftülüğe Bağışladı
7.kez hacca giden Müftü Mehmet Sönmezoğlu, irşat ve fetva ekibinde görevli olması nedeniyle gittiğini belirterek, ?Hacdan Diyanet İşleri Başkanlığı olarak karnemiz iyi olarak döndük" dedi.

"Hacda 43 kafileye vaaz ve irşat hizmeti verme imkanı buldum. Hac bu sene çok güzel geçti. Malatya'dan da bine yakın vatandaş hacca gitti. Bir sorun yaşamadık. Türk hacıları disiplinli hareket etti" diyen Müftü Sönmezoğlu, "Özellikle Peygamberimizin huzuruna her çıktığımda, Malatyalıların size selamı var ya Resulallah diye dua ettim" şeklinde konuştu.

Bu arada, Malatya'da bir hayırsever işadamı, binasını Kur'an Kursu için bağışladı.
Konuyla ilgili bilgi veren Müftü Sönmezoğlu, "Bayram vaazında, Malatya merkezde Erkek Kur'an Kursu'na yer ihtiyacı olduğunu dile getirmiştim. Bu vaazı duyan Sıddık Yalçın isimli hayırsever işadamı vatandaşımız, bu konuda yardımcı olacağını söyledi. Çevreyolu kenarı, özel kız öğrenci yurdu yakınındaki 5 katlı binayı Yatılı Erkek Kur'an Kursu olmak üzere Müftülüğümüze Diyanet Vakfı'na bağışladı. Bahar ayı ile birlikte binada çalışmalar yapılıp, Kur'an Kursu binası olarak hizmete sunulacak" dedi.
 
malatyaguncel.com