SİYASET Haber Girişi : 06 Aralık 2008 22:45

Mahşer'in provası için yolculuk başladı.

Mahşer'in provası için yolculuk başladı.
4 milyon hacı adayı Hac'cın en önemli rükunlarından biri olan Arafat'ta vakfe için Cebel-i Nûr eteklerinde bir araya gelmeye başladı. 

Bu yıl Avrupa'dan gelenlerle birlikte sayıları 130 bine ulaşan Türk hacı adayları ise akşam saatlerinde 9. özel yolu kullanarak Arafat'a ulaşmaya başladılar. Toplam 490 kafileden oluşan Türk hacı adaylarının her hangi bir güçlükle karşılaşmadıkları belirtiliyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK KONGRESİ

"Mahşer'in provası ve dünyanın en büyük kongresi" olarak addedilen Arafat'ta vakfenin heyecanı tüm hacı adaylarını etkisi altına aldı. Dilleri, renkleri, ırkları ne olursa olsun, zenginiyle, fakiriyle, makamı ve mevkisi fark etmeden tüm hacı adayları tek tip giydikleri ihram içerisinde, Yüce Yaratıcı'ya duada ve niyazda bulunacaklar. Af ve mağfiret dileyecekler. Hep bir ağızdan 4 milyon Müslüman'ın ?Lebbeyk Allahümme lebbeyk?? nidaları gök kubbeyi çınlatacak.

ARAFAT'TA VAKFE HAC'CIN EN ÖNEMLİ RÜKNU

Gece Arafat'ta kurulan çadırlarda kalacak olan hacı adayları, belirlenen zaman içinde (Arefe günü güneş tepe noktasından batıya yönelmeye başladığı andan batana kadar) ihramlı olarak Arafat'ta kalacaklar.

Arafat vakfesini tamamlayan hacı adayları, ardından Arafat ile Mina arasında bulunan Müzdelife'de vakfe yapacaklar.

ARAFAT'TA VAKFEDEN SONRA MİNAYA HAREKET EDİLECEK

Daha sonra Mina'ya yürüyecek hacı adayları ülkelerine göre kafileler halinde şeytan taşlayacaklar.

İlk gün gerçekleştirilecek şeytan taşlama (Akabe cemresi) ve kurban kesiminin ardından, tıraş olup ihramdan çıkacak adaylar, hacı olacaklar. Hacılar, daha sonra da ziyaret ve veda tavafları yapacak.

OLASI KAZALARA KARŞI HER TÜRLÜ TEDBİR ALINDI

Öte yandan, yerel yetkililer, Arafat vakfesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını bildirdi.

Arafat bölgesindeki trafikten sorumlu yetkililer, intikalleri kolaylaştırmak için çalışma yapıldığını, özellikle bağlantı noktalarında yapılan düzenlemelerle daha kolay bir ulaşım sağlandığını bildirdiler.

Sivil savunma yetkilileri de Arafat, Müzdelife ve Mina'ya intikallerin gelişmiş teknoloji ile donatılan merkezlerden takip edileceğini, olası durumlarda saha görevlileri aracılığı ile sevk ve idare sağlanacağını bildirdiler.


Mekke şehrinin tarihi mezarlığında Peygamber Efendimimizin dedesi Abdulmuttalip, amcası Ebu Talib, hanımı Hz. Hatice validemiz, küçük yaşta ölen oğulları Kasım ve Abdullah ve birçok sahabe ve İslam büyüklerinin kabirleri bulunuyor.