MAGAZİN Haber Girişi : 05 Şubat 2015 17:36

LEZZETLERİN EFENDİSİ!

LEZZETLERİN EFENDİSİ!
Antalya'da düzenlenen 'Altın kep genç aşçılar' yarışmasında Xanadu Snow White Oteli aşçısı Ferhat Başkapan (25) Türkiye birincisi oldu.
Antalya'da düzenlenen 'Altın kep genç aşçılar' yarışmasında Xanadu Snow White Oteli aşçısı Ferhat Başkapan (25) Türkiye birincisi oldu. 
Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Şefler Birliği tarafından geçtiğimiz günlerde Antalya ANFAŞ fuar merkezinde düzenlenen 'Altın kep genç aşçılar' yarışmasına Erzurumlu aşçı Ferhat Başkapan damgasını vurdu. Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 160 aşçının katıldığı yarışmada 'Üçlü deniz trio yatağında şalgam soslu somun küpleri' hazırlayan Başkapan, Türkiye birinciliği elde etti.
Dedeman Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Artvin Çoruh Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazanan Başkapan, "Böylesine önemli bir yarışmaya katılıp birincilik elde etmek benim için gurur verici bir olay. Sağ olsun ekip şefimiz Reşat Bölük ve gözlemcimiz Mesut Kocaoğlu'nun büyük desteklerini gördüm. Bu sadece benim değil tüm ekibimizin başarısı. Üniversiteyi bitirsem de aşçılık mesleğine devam edeceğim" dedi.
Türkiye Aşçılar Federasyonu üyesi ve aynı zamanda Xanadu Snow White Oteli başaşçısı Reşat Bölük de Ferhat Başkapan'ın başarısından dolayı mutlu olduklarını belirtti. 32 yıllık aşçı Bölük, "Her yıl düzenlenen bu yarışmalarda meslekteki genç yetenekleri belirliyor onların daha da başarılı olmaları için çalışıyoruz" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.