GÜNCEL Haber Girişi : 28 Eylül 2008 03:28

Kuştepe Camiinin Minaresi yıkıldı

Kuştepe Camiinin Minaresi yıkıldı

Şişli'de çöken minare enkazından bir ceset çıkarıldı. Çalışma yapan kepçenin tırnaklarına takılan cesedi gören yakınları sinir krizleri geçirdi.
Şişli Kuştepe'de şiddetli rüzgar nedeniyle bir gecekondunun üzerine devrilen minare enkazının altında kalan Erdoğan Şimşit, uzun uğraşlar sonucunda yaralı olarak çıkarılırken, enkaz kepçe yardımıyla kaldırılmak istendi. 

Bu sırada kepçenin tırnaklarına bir ceset takıldı. Cesedi gören vatandaşlar arasında büyük panik yaşandı. İtfaiye ekipleri ve polis bölgeyi boşaltmak için uğraşırken, cesedin Metehan Altınkılıç'a ait olduğu belirlendi. 

Altınkılıç'ın oğlu ve yakınları uzun süre sinir krizi geçirdi. Bu
sırada bazı vatandaşlar, "İçeride insan vardı, biz size söylemiştik" diyerek yetkililere tepki gösterdi. Yaşanan gerginlik üzerine cenaze, olay yeri yakınındaki Kuştepe Polis Merkezi'ne götürüldü.

Şişli Müftüsü Recep Öztürk, ''Camiye bitişik olan kubbenin 15-20 metrelik üst kısmı fırtına nedeniyle yola düşmüş. Yıkılan minare nedeniyle herhangi bir can kaybı yok. Minarenin düştüğü caddede bulunan gecekondunun çatısında az miktarda tahribat meydana gelmiş. Bayramdan sonra yıkılan minare ve evin çatısı onarılacak'' dedi.
    
Şişli Müftülüğüne bağlı bir ekibin olay yerinde inceleme yaptığını bildiren Öztürk, fırtına nedeniyle ilçede bulunan cami imamlarının cep telefonlarına ''uyarı'' mesajı göndereceklerini de bildirdi.

 

Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

İHA