ERZURUM Haber Girişi : 12 Mart 2018 10:55

Kurtulusumuz KUTLU OLSUN

Kurtulusumuz KUTLU OLSUN
Esaretten hürriyete, ölümden hayata kavuştuk
Palandöken

Yüz yıl önce yaşlı ve çocuk demeden Ermeniler tarafından vahşice katledilen Erzurum halkı, yaralı bir kahraman gibi düştüğü yerden kalkarak 12 Mart 1918'de şehitleriyle birlikte bayrağını göndere çekti. Tarih sayfalarında eşine az rastlanır bir kurtuluş öyküsüdür bu diriliş. 

KAZIM Karabekir Paşa: "Erzurum'da halk gözyaşları içinde, kimi babasını, kimi kardeşini öldürülerek yakılmış halde bulmuştu. Sokaklarda canlılıktan hiç bir iz bile kalmamıştı. Erzurum yaşayan bir şehir değildi artık. Yerlerde çocuk, kadın ve yaşlılar kanlar içinde yatıyordu."  

ACI, keder ve hüzünle iki yıl kan ağlayan Erzurum, 12 Mart 1918'de kurtuluşuna gözyaşlarıyla kavuşmasının 100. yılında şehitlerinin yasını tutarak kurtuluşunu kutluyor. 102 yıl önce Rus işgaliyle başlayan ve iki yıl süren esaret süresince Ermenilerin insanlık dışı muamelelerine maruz kalan Erzurum halkı,  yüz yıl önce bugün acılarıyla birlikte hürriyetine kavuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.