ERZURUM Haber Girişi : 14 Mart 2014 21:13

Kurtuluş için söylediler

Kurtuluş için söylediler

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Palandöken Gençlik merkezinde Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl ve İstiklal Marşımızın Kabulünün 93. yıl dönümü münasebetiyle konser düzenlenerek, sergi açıldı. 

Erzurum GHSİM, Palandöken Geçlik Merkezinde Gençlik Liderleri tarafından hazırlanan ‘Erzurum Türküleri’ adlı bir program büyük bir ilgi gördü. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı etkinlikte, Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği’nin korosunda bulunan yanık sesler, seslendirdikleri bir birinden güzel Türkülerle davetlilere unutulmaz bir gün yaşattı. Minik kız öğrencinin 10 katılık İstiklal Marşımızı okumasıyla başlayan etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Büyük bir ilgi gören program Palandöken Gençlik Merkezi Müdürlüğü çok amaçlı salonda gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını Palandöken Gençlik Merkezi Müdürü Ramazan Kelek yaptı. Kelek, “Erzurum’un Düşman İşgali’nden kurtuluşunun 96. Yıl dönümünde gençlik liderlerimiz çok güzel ve anlamlı bir etkinlik düzenledi. Programa katılımın bir hayli yoğun olması bizleri gururlandırdı” dedi.

Yanık seslerin Dadaşlar diyarında seslendirdiği birbirinden etkileyici Türküleri heyecanla dinleyen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy da, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı. Arısoy, düzenlenen etkinliğe gösterilen ilgiden çok memnun kaldığını belirterek, gençlerin dünü, bugünü ve yarını çok iyi analiz ederek bugünü yaşamaları gerektiğini söyledi. Arısoy, “Kahraman Dadaşlar diyarında, Nenehatun’un torunları olarak, atalarımızı ve bu vatanı bizlere armağan eden şehitlerimizi unutmadık. Bu programı organize eden Palandöken Gençlik Merkezi Müdürümüzü ve gençlik liderlerimizi kutluyorum” dedi. 

Halk oyunları ekibinin gösterisi ve Ney faslının da yapıldığı etkinlikte, Erzurum fotoğrafları sergisi de açıldı. Sergi 7’den 70’e büyük ilgi görürken, serginin iki gün süreyle gezilebileceği ifade edildi.