GÜNCEL Haber Girişi : 29 Eylül 2008 14:19

Kuran Okuma sınavını kaybedince saldırdı

Kuran Okuma sınavını kaybedince saldırdı
Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü, mezarlıklarda Kur'an okumak isteyenleri sınava tabi tuttu. Kazananların yüzü gülerken, kaybedenlerden bazıları gazetecilere saldırdı.

Bayram süresince ve arife günü kabir ziyaretlerine gelenlerin okudukları 'Yasin' suresi bu yıl mezarlıkta hocalık yapmak isteyenlerin korkulu rüyası oldu. 50'ye yakın kişinin katıldığı 'hocalık' sınavında adayların yüzde 40'ı sureyi yanlış okuyunca hocalık imtihanında sınıfta kaldı. İmam Musa Teke ve Cumali Karabulut'un yaptığı okuma sınavında özellikle yaşlıların Kur'an-ı Kerim'i yanlış okudukları belirlendi.

İmam Musa Teke, besmele çekerken doğru okunup okunmadığının belli olacağını dile getirerek, "Sahte hocalara Allah yardım etsin." dedi.

Bu arada, sınavda başarılı olamayıp mezarlık için de gezerek Kur'an okumak isteyenlere güvenlik görevlilileri izin vermiyor. Yaşlı bir kişi de sınavı geçemeyip mezarlıkta dolaşmaya başlayınca güvenlik görevlileriyle tartıştı, daha sonra görüntü alan gazetecilere saldırdı. Sınavda başarılı olamayışını imama bağlayan yaşlı adamı güvenlik görevlileri güçlükle dışarı çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yeğenoğlu, vatandaşların bayramı en iyi şekilde geçirmeleri ve mezarlıkta sahtecilik olaylarıyla karşılaşmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Cami görevlileriyle Kur'an okuma sınavı yaptıklarını dile getiren Yeğenoğlu, sınavda başarılı olanlara yaka kartı verdiklerini, vatandaşların bu hocalara Kur'an okutmalarını istedi.

(CİHAN)