EKONOMİ Haber Girişi : 15 Mayıs 2015 00:18

KUDAKA Yönetimi Erzurum'da toplandı

KUDAKA Yönetimi Erzurum'da toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 65. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Erzurum'da gerçekleştirildi.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 65. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ın başkanlığında Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile Erzurum'da gerçekleştirildi. 
Toplantı Sonucunda; Ajansın 30 Aralık 2014 - 27 Şubat 2015 tarihleri arasında çıktığı Proje Teklif Çağrısı ile ilan edilen İktisadî Kalkınma Mali Destek Programı ve Yerel Kapasitenin Arttırılması Mali Destek Programları kapsamında Ajansa başvurusu yapılan; Bağımsız Değerlendiriciler ile Değerlendirme Komitesi tarafından değerlendirilerek TRA1/15/YKA referans numaralı "Yerel Kapasitenin Geliştirilmesi'' Mali Destek Programında 25 adet ve TRA1/15/İKA referans numaralı ''İktisadi Kalkınma'' Mali Destek Programında 44 adet olmak üzere başarılı bulunan 69 adet projeye 12 milyon TL mali destek sağlanmasına karar verildi.
Toplantıda ayrıca, Kalkınma Ajanslarının sağlayabileceği mali destek türlerinden olan Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Ajansa başvurusu yapılan ve Değerlendirme Komisyonu tarafından başarılı bulunan Palandöken Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından sunulan ''Palandöken Konaklı ve Ergan Kayak Merkezlerinin Dijital Yönetim Planlaması''; Erzincan İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sunulan "Erzincan Ovası Tarımsal Sulama Altyapısının Analizi, Sulamanın Sorunları ve Çözüm Önerileri''; Atak Arama Kurtarma Gençlik Spor Kulübü Derneği tarafından sunulan "Zafer ve İnanç Yolu''; Erzincan İl Mahalli İdareler Birliği tarafından sunulan "Geri Dönüşümde İlk Adım'' projelerinin desteklenmesine karar verildi.
Ayrıca, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin uygulayıcısı olduğu ve KUDAKA tarafından 4,5 milyon ödenek tahsis edilen, yaklaşık 36 milyon bütçeli ''Erzurum Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'' güdümlü projesi destek sözleşmesi Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Altıparmak ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından imzalandı.
Etiketler : kudaka
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.