EKONOMİ Haber Girişi : 10 Temmuz 2015 15:14

KUDAKA 2015 YILI DFD PROGRAMI HAZİRAN DÖNEMİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

KUDAKA 2015 YILI DFD PROGRAMI HAZİRAN DÖNEMİ SONUÇLARI AÇIKLANDI
KUDAKA'dan Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Haziran ayında destek almaya hak kazanmış projeler belirlendi.
KUDAKA'dan Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Haziran ayında destek almaya hak kazanmış projeler belirlendi. 
KUDAKA tarafından yapılan açıklamada, Doğrudan Faaliyet Desteği mevzuata uygun olarak, ulusal plan ve programlar çerçevesinde bölgesel gelişme planları ve programların uygulama kapasitesini geliştirmeye ve yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamaya yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite çalışmalarına mali destek sağlamanın amaçlandığı belirtilerek, "Programımıza kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlar başvuru yapabilmektedir. Program için 1.000.000 TL tutarında bütçe tahsis edilmiş olup, söz konusu bütçe bitene kadar programımıza başvuru yapılabilecektir. 17 Mart 2015 tarihinde ilan edilen 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programına 12 Mayıs 2015-24 Haziran 2015 tarihleri arasında 6'sı Erzurum, 1'i Erzincan ve 3'ü Bayburt'tan olmak üzere toplam on (10) adet proje başvurusu yapılmıştır. Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında teslim alınan (dokuz) 9 proje değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilmiş, bunlardan üç (3) tanesi 70'in üzerinde puan alarak başarılı bulunmuştur.
Başvuruların Ajansa ulaştığı tarih itibariyle değerlendirilmesi için yeterli süre kalmadığından teslim alınan 1 adet projenin değerlendirme süreci ise devam etmektedir. Bayburt'tan yapılan ve başarılı bulunan bir proje ise bütçe revizyonu sonrası Ajansa dilekçe vererek projesini geri çekmiştir.
Sonuç itibarıyla başarılı bulunan iki faaliyet teklifi 66. Yönetim Kurulu toplantısında Yönetim Kurulu'nun onayına sunulmuş ve Yönetim Kurulu bu projelerin desteklenmesine karar vermiştir." Denildi.
Etiketler : kudaka
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.