EKONOMİ Haber Girişi : 05 Eylül 2017 12:27

KUDAKA, Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği'ne üye oldu

KUDAKA, Avrupa Bölgesel Kalkınma Ajansları Birliği'ne üye oldu
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Yönetim Kurulu 90. toplantısında alınan karar doğrultusunda Avrupa Kalkınma Ajansları Birliğine (EURADA-European Association of Economic Development Agencies) üye oldu.
1992 yılında Belçika merkezli olarak kurulan birlik; farklı ülkelerde kurulmuş olan kalkınma ajansları arasında bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak, işbirliği projeleri geliştirmek, bölgesel kalkınma stratejileri hakkında araştırmalar yapmak, Avrupa Komisyonu'nun finanse ettiği işbirliği projelerini koordine etmek, bölgeler arası işbirliği programları ve projeleri hazırlamak ve yürütmek amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedir.
KUDAKA, EURADA'ya üye olarak; bölgesel kalkınma alanında 'iyi uygulama örnekleri' ve 'yenilikçi teknikler' konularında bilgi transferini sağlamak, ortak proje ve işbirliği faaliyetleri gerçekleştirerek bölgesine katkı sağlamak, ağ kapsamında oluşan fonlardan yararlanmak ve bu fonları kullanmak/kullandırmak fırsatlarından yararlanmayı planlamakta.(iha)
Etiketler : kudaka
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.