MAGAZİN Haber Girişi : 06 Nisan 2015 08:11

Kuaförler Türkiye Milli Takımını seçiyor

Kuaförler Türkiye Milli Takımını seçiyor
Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu ilk kez kuaför, berber ve güzellik uzmanlarından milli takım oluşturma çalışmalarını başlattığı belirtildi.
Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu ilk kez kuaför, berber ve güzellik uzmanlarından milli takım oluşturma çalışmalarını başlattığı belirtildi. Seçmeler için Türkiye genelinde 7 bölgedeki 11 ilde 7 farklı kategoride yarışmalar yapılacak. Yarışmanın birincileri Türkiye'yi yurt içi ve yurt dışındaki yarışmalarda temsil edecek. Ayrıca seçilen yarışmacılara para ödülü, sürpriz ve promosyonlar ile katılım sertifikası verilecek. 
Kuaför Milli Takımı seçmeleri için hoca ve jüri üyesi olarak İzmir'e davet edilen Erzurum Berberler ve Kuaförler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Turan Bozcu, "Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu'nun düzenlediği resmi yarışmanın ikinci ayağı ege bölgesinde gerçekleşti. İzmir'de yapılan yarışmalarda gelin makyajı, türban, salon topuzu, erkek saç kesimi, yüksek fantezi ve topuz olarak 5 kategoride yarışmalar yapıldı. 50 yarışmacının kıyasıya yarıştığı Ege bölgesi ayağı başarıyla tamamlandı." dedi.
Turan Bozcu, "31 Mart 2015 tarihinde Ege Bölgesi seçmelerinde şampiyonları seçtik. Kategorilerinde şampiyon olan yarışmacılar yarı final için avantaj sağlayacak, elemelere İzmir, Bergama, Ödemiş, Tire, Aydın, Nazilli, Söke, Denizli, Manisa, Akhisar, Alaşehir, Turgutlu, Soma, Salihli, Muğla, Ula, Uşak ve bölgedeki karma odalara kayıtlı tüm berber, kuaför ve güzellik uzmanları katıldı. Her yıl meslek sorunlarını çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Federasyonumuz, birkaç ilde meslektaşlarımızla yapılan yüz yüze görüşmelerde böyle bir talep olduğunu gördü ve bu nedenle yarışma düzenlemeye karar verdi." diye konuştu.
İzmir'de yapılan Milli Takım seçmelerinde hocalık ve jüri üyeliği yapan Turan Bozcu, "Bu Tip yarışmaların sektörde önemli bir ihtiyacı karşıladığını gördük. Hem berber, kuaför ve güzellik uzmanlarımız kendi mesleklerinin zirvesine çıkacak, hem de ülkemizi uluslararası arenada temsil etme gururunu yaşayacaklar. Bu yarışmalar milli gururu yaşamak isteyen meslektaşlarımız için çok önemli bir fırsattır. Federasyon gözetiminde yapılan yarışmalar, gerek ilimizde, gerekse diğer illerde bazı uyanık kuaförlerin sıradan bir organizeyi uluslararası bir yarışmaymış gibi göstererek, kendi aralarında çektikleri fotoğrafları basına servis etmek suretiyle, kendilerini şampiyon ilan etmelerinin ve haksız rekabetin önüne de geçmiş oldu. Ahlaki olarak etik olmayan bu tip davranışlar ilimizde de zaman zaman yaşanmış ve birçok meslektaşımızı mağdur etmiştir. Meslektaşlarımız arasında haksız bir rekabetin oluşmasına neden olan bu tür gayri ahlaki ve sadece reklama yönelik olan ve hiçbir yasal dayanağı olmayan sahte birinciliklere halkımızın ve basınımızın itibar etmemesi gerekir. Federasyonumuzun ve odamızın bilgisi dahilinde olmayan hiçbir yarışma ve etkinlik geçerli değildir ve sahtedir, bu önemli konuyu da kamuoyunun bilgisine arz ederiz." diye konuştu.
Etiketler : saç
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.