POLİTİKA Haber Girişi : 29 Kasım 2008 18:03

Krizden çıkış için dua ettiler!

Krizden çıkış için dua ettiler!

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Raif Kurşunoğlu tarafından Türk Eğitim-Sen Denizli İl Temsilciliği'nde düzenlenen toplantıya Türk Sağlık-Sen, Türkiye Eğitim-Sen ve Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri katıldı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kurşunoğlu, krizin finans sektöründe değil, reel sektörde yaşanacağını belirterek, dış ticaretin daralması ve talebin düşmesiyle üretim ve istihdamda sıkıntı olacağını söyledi. Kurşunoğlu, dış ticareti artırmak için farklı pazarların aranması, fakat temel çözüm için talebin canlandırılması gerektiğini vurguladı. Ürünleri satın alacak ve piyasaları canlandıracak müşterilere yönelik tedbirler alınmadığını ileri süren Kurşunoğlu, "Ülkemizdeki dar ve sabit gelirlilerin, son altı yıldır uygulanan düşük ücret politikası sebebiyle yaşam mücadelesi içindeyken bir de bu krizle başetmesi imkânsızdır. Memur, işçi, emekli ve işsiz vatandaşlarımız desteklenerek bu krizi aşmak ve iç piyasayı canlandırmak mümkündür.'' dedi.

Daha sonra Türk Diyanet Vakıf-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Oktan, diğer katılanlarla beraber ekonomik krizden kurtulmak için dua etti. Oktan, duasında şöyle dedi: ''Bu kriz, gerek memurlarımızı gerek emeklilerimizi gerek çiftçilerimizi etkilemektedir. Bize bu krizden bir an önce kurtulmayı nasip eyle Ya Rabbi. Ülkemizi, beldemizi, memleketimizi her türlü kötülüklerden, belalardan, âfetlerden, zelzelelerden, sıkıntılardan, düşman hücumlarından, krizden koru Ya Rabbi. Âmin diyen kamu çalışanlarına ihsan eyle ya Rabbi