DÜNYA Haber Girişi : 28 Şubat 2020 13:52

KRİTİK NATO TOPLANTISI BAŞLADI

KRİTİK  NATO  TOPLANTISI BAŞLADI
İdlib saldırısı hakkında son dakika haberi: NATO, Türkiye'nin talebiyle olağanüstü toplandı

'dan son dakika haberi geldi! 'de Esed rejimi ve destekçilerini kalleş saldırısında 33 askerimizin şehit edildi. Suriye'den gelen acı haberin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güvenlik toplantısı yapıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve kuvvet komutanları sınırın sıfır noktasına giderek harekatı yönetti. Mübarek kandil gecesi askerlerimizi hedef alan rejim güçlerine karşı havadan ve karadan cevap veriliyor. Edinilen son dakika haberine göre; NATO, İdlib'deki saldırının ardından 'nin talebi üzerine bugün olağanüstü toplandı. Toplantı 12.35 sularında başladı. Toplantı 1 saat 10 dakika sürdü. Toplantı çağrısı Washington Anlaşması’nın 4’üncü maddesi kapsamında gerçekleşiyor. Peki; NATO'nun 4. maddesi nedir? NATO'nun 4. maddesi neleri kapsıyor? Edinilen son dakika habere göre; NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bugün 13:45'te açıklama yapacak...

İdlib'den gelen acı haberler sonrası NATO Genel Sekreteri Stoltenberg yaptığı ilk açıklamada Suriye rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib'deki saldırılarını kınayarak ve saldırılara son vermeleri çağrısında bulunmuştu.

Stoltenberg, "Tüm taraflar, gerginliği azaltarak bu çok tehlikeli durumun ve bölgedeki korkunç insancıl koşulların daha da kötüleşmesini engellemeli." vurgusunu yapmıştı.

NATO OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI!

NATO tarafından bugün yapılan yazılı açıklamayla Türkiye'nin çağrısı üzerine elçiler dâhil 29 NATO müttefiki bugün toplandı. Toplantı çağrısı Washington Anlaşması'nın 4'üncü maddesi kapsamında gerçekleşti.


4'üncü maddeye göre; her NATO müttefiki toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı veya güvenliği tehdit edildiğinde ne zaman isterse NATO'yu toplantıya çağırarak istişarelerde bulunabilir. 

(SABAH GAZETESİ)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.