EĞİTİM Haber Girişi : 13 Aralık 2016 10:01

Köy çocukları satrançla tanışıyor

Köy çocukları  satrançla tanışıyor
Yakutiye İlçe Belediyesi, köy/mahalle okullarında okuyan çocuklara mangala ve satranç seti hediye ediyor. Ali Korkut, Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi, üyelerini de yanına alarak köy okullarını geziyor.
Yakutiye İlçe Belediyesi, köy/mahalle okullarında okuyan çocuklara mangala ve satranç seti hediye ediyor. Ali Korkut, Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi, üyelerini de yanına alarak köy okullarını geziyor. Korkut, "Satranç ve mangala nasıl oynatır genç arkadaşlarımız anlatıyorlar. Bizde onlara mangala ve satranç setleri hediye ediyoruz. Geleneksel oyunlarına mangala ve satrancı ekliyorlar, yüzleri gülümsüyor. Buda bize yetiyor" dedi. 
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, köy okullarıyla ilgili her yıl yeni bir program yaparak köy çocuklarına yenilikler, yeni değerler kazandırıyor. Geçtiğimiz yıl, 36 köy/mahallede okula giden çocukları sinema ile tanıştıran Ali Korkut, bu yıl da köy okullarına satranç ve mangalayı soktu. Altıntepe ve Umudum köyünde başlayan program çerçevesinde çocuklara uygulamalı olarak satranç ve mangala oynatıldı. Belediye Başkanı Ali Korkut, "Gençlik Meclisi üyelerimizde bu etkinlikte bize destek oluyorlar. Öğrencilere mangala ve satranç eğitimi veriyoruz. Sonra da çocuklarımıza satranç ve mangala seti hediye ediyoruz. Onların yaşamına farklılık kazandırmak amacındayız. Geleneksel oyunlarının yanına satranç ve mangala gibi zekayı geliştiren, stratejinin temellerini atabilecek düşünce oyunlarını öğretiyoruz. Yaşamlarına bir tutam farklılık katmak istiyoruz" dedi.
Yakutiye Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerinin gönüllü olarak katıldığı köy okullarındaki etkinliklerde çocuklara günlük yaşamda faydalanabilecekleri çeşitli bilgilerde aktarılıyor. Gençlik Meclisinin üniversiteli üyeleri, köy çocuklarıyla bir araya gelmekten mutlu olduklarını belirtiyorlar. Meclis üyeleri, "Üniversite yaşamının dışına çıkıp, çevreye duyarlı olmaya çalışıyoruz. Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut, bu bağlamda bize fırsat sunuyor. Köy yaşamını izliyor, köy çocuklarına faydalı olmaya çalışıyoruz" dediler.
Umudum köyü okul müdürü Orhan Çubukçuoğlu, "Kış aylarında köy çocuklarının özgür geleneksel oyunları var. Çocuk her yerde çocuk, burada olduğu gibi. Onların yeni birşeyle tanışmış olmaları önemli. Satranç ve mangala düşünceyi geliştiren ve stratejik oyunlar. Çocuklarımıza yararlı olacağını düşünüyorum. Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut'a ve Gençlik MEclisi üyesi kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bir farklılık getirdiler" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.