EKONOMİ Haber Girişi : 28 Eylül 2016 15:48

KOSGEB Erzurum Müdürü uyardı "Makine kredisi için zaman azalıyor"

KOSGEB Erzurum Müdürü uyardı
KOSGEB Erzurum Müdürü Veysel Vural, 2016 yılı Makine-Teçhizat Kredi Faiz Desteğinden KOBİ'lerin en son 3 Ekim 2016 tarihi mesai bitimine kadar faydalanabileceğini belirtti.
İmalat sanayinde faaliyet gösteren, KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi onaylı işletmelerin söz konusu kredi için 19 Eylül 2016'dan itibaren başvurmaya başladıklarını söyleyen Vural, program kapsamında yerli ve yeni makine-teçhizatlar için sıfır faizli olarak uygulanacak kredi üst limitinin 1.500.000 TL olacağını ve kredi faizinin işletme başına 300.000 TL ye kadarının KOSGEB tarafından karşılanacağını aktardı.
Verilecek kredinin, ilk 6 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ayda ödeneceğini, KOSGEB'in kredi programı çerçevesinde protokol yaptığı 8 banka olduğunu ifade eden KOSKEB Erzurum Müdürü Vural, ilgili bankaların kredi ana parasını, KOSGEB'in ise faiz kısmını karşılayacağını söyledi. Vural ayrıca programdan yararlanmak isteyen işletmelerin protokole taraf Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Garanti Bankası A.Ş., Halk Bankası A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., Vakıflar Bankası T.A.O ve Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. şubelerine başvuruda bulunabileceklerini hatırlattı.
Nasıl başvuru yapılır?
2016 yılı makine-teçhizat kredi faiz desteği internet üzerinden 'http://kredi.kosgeb.gov.tr' adresi kullanılarak kullanıcı rehberi eşliğinde başvuru yapılması gerekmektedir. İşletmelere sırayla; banka şube onayı, banka genel müdürü onayı, KOSGEB uzmanı onayı, KOSGEB Müdürü onayı ve KOSGEB Daire Başkanı onayı verilecektir. Teminat sıkıntısı yaşayan işletmeler, Kredi Garanti Fonu'nun sunduğu kefalet hizmetinden faydalanabilecektir. Kredilerin temin işlemlerinin bankalar tarafından çözümleneceği belirterek, kredi tutarının yani fatura tutarının makine alınan tedarikçi hesabına aktarılacağını ve makine ve teçhizatın işletmeye teslim edildiğinin tespitinin ve periyodik kontrolü ise ilgili banka tarafından yapılacak.
Etiketler : kosgeb
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.