EKONOMİ Haber Girişi : 29 Aralık 2016 11:05

KOSGEB, esnafı çileden çıkardı

KOSGEB, esnafı çileden çıkardı
Kredi verirken hangi kriterleri arayacağını belirtmeyen KOSGEB, esnafın sert eleştirisine hedef oldu.
KOSGEB'in, kredi tahsislerinde partizanlık yaptığını iddia eden bir grup esnaf, yapılan çalışmaların incelemeye alınmasını istedi.

"Evraklarım noksansız, ama kredi çıkmadı"

KOSGEB tarafından kredi çıkan esnafa niye çıktı, çıkmayana da neden çıkmadı şeklinde bir açıklama yapılmadığını ifade eden bir kısım esnaf, sözkonusu kurumda son derece keyfi uygulamaların olduğunu savundu. Palandöken'e açıklama yapan bir esnaf şunları söyledi:
"KOSGEB kredisine başvurdum. Benden, başta Maliye olmak üzere, bir çok kuruma borcum olmadığına dair resmi yazı istediler. Hepsini tamamladım. Bugüne kadar geriye dönen ne bir çekim ya da senedim olmadı.Bir tane ödenmemiş kredi borcum da yok. 

Sicili bozuk esnafa kredi çıktı mı?

Buna rağmen, "kredin onaylanmadı" diye iki kelimelik bilgi verip bıraktılar. Tamam da, niye onaylanmadı, evraklarım mı eksikti, bir sorunum mu vardı? Cevap yok! İsim vermek istemiyorum, ama ticari sicili son derece bozuk olan tanıdığım bazı esnaf arkadaşlar aynı krediden aldılar. Yaptıkları tek şey, kredi isterken önce etkili particileri devreye sokmak oldu."

Etiketler : kosgeb
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.