SAĞLIK Haber Girişi : 06 Temmuz 2009 23:18

Konya Diyanet Çalışanları Pilav Gününde Buluştu

Konya Diyanet Çalışanları Pilav Gününde Buluştu

Diyanet-Sen Konya Şubesi ve Türkiye Din Görevlileri Vakfının birlikte organize ettiği ?Diyanet Çalışanları Geleneksel 2. Pilav Günü Buluşması? programı 4 Temmuz 2009?da Konya Büyükşehir Belediyesi Kent Ormanı piknik alanında gerçekleştirildi.

Programa Diyanet çalışanlarının eşleri ve çocukları ile birlikte yaklaşık 3000 kişi katıldı.

 Konya Büyükşehir Belediyesi Mehter takımının verdiği konserin ardından bir konuşma yapan Türkiye Din Görevlileri Vakfı Genel Başkanı Sadık Gündoğdu, 1996 yılında kurulan vakfın, Din Görevlilerine yönelik yurt içi ve yurt dışı olmak üzere çeşitli gezi turları düzenlediğini, Üniversite öğrencilerine yönelik burs verdikleri bunun yanında Diyanet çalışanlarına yönelik çeşitli faaliyetlerinin olduğunu kaydetti.

Daha sonra kürsüye gelen Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç Diyanet-Sen olarak 6 yıldır yetkili sendika olduklarını belirterek sendika olarak  Diyanet çalışanlarının sosyal ve özlük haklarına yönelik güzel çalışmalar yaptıklarını belirterek Kayseri Şubesi olarak yaptıkları faaliyetler ile ilgili bilgi verdi.

Programa Diyanet-Sen Genel Merkez Yönetimi?nden  Genel Sekreteri Mehmet Bayraktutar, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Hacıbey Özkan, Genel Mali Sekreter Remzi Sarıoğlu, Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreteri Mehmet Yaman?ın yanı sıra  KKTC Din Gör-Sen Genel Başkanı Mehmet Dere,  Konya İl Müftü Yardımcıları Dr. Mustafa Çoban, Dr. Hamza Küçük, Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan, Meram İlçe Müftü Vekili Faruk Seyhan ve Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı katıldı.

Yumurta ile yürüme, Çuvalla yürüme, Yoğurt yeme ve İp çekme gibi yarışmaların yapıldığı program, katılımcılara düğün yemeği ikramıyla son buldu.