ASAYİŞ Haber Girişi : 15 Mayıs 2014 21:13

Koca dayağı mı öldürdü?

Koca dayağı mı öldürdü?

Erzurum merkezde üzerine kuma getirilen ve kocası tarafından dövüldüğü iddiasıyla hastaneye kaldırılan kadın, 2 gün yaşam mücadelesi verdikten sonra hayatını kaybetti. 

Olay, Erzurum merkezde bu hafta başında meydana geldi. İddiaya göre, 60 yaşındaki Hashanım Bulut, yıllar önce Ş.B. ile evlendi. Hashanım Bulut’un çocuğu olmaması üzerine Ş.B., üzerine kuma getirdi. Ş.B.’nin daha sonra kumadan 3 çocuğu dünyaya geldi. Kumasıyla birlikte aynı evde yaşayan Hashanım Bulut ile kocası Ş.B. arasında geçen yıllar zarfında şiddetli geçimsizlik baş gösterdi. Hashanım Bulut kocası tarafından sürekli şiddete maruz kaldığını kendi aile yakınlarına bildirdi. Bunun üzerine bu hafta başında Hashanım Bulut, boşanmak istediği eşine söyledi. Boşanma mevzusuyla başlayan tartışma üzerine Ş.B., eşi Hashanım Bulut’u darp etti. Bunun üzerine Hashanım Bulut evi terk ederek kendi ailesinin yanına gitti ve kocasını polise şikayet etti.

Şikayet üzerine polis Ş.B.’nin ifadesini alarak adli mercilere sevk etti. Ş.B., adliyede serbest bırakılarak hakkında dava açıldı. Eşi tarafından darp edildiği iddia edilen Hashanım Bulut, aynı gün ailesinin yanında akşam saatlerinde baş ağrısı şikayetiyle rahatsızlandı. Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Hashanım Bulut’a serviste yatış verilerek gözetim altına alındı. 2 gün süren yaşam mücadelesinin ardından Hashanım Bulut, bugün sabah saatlerinde hastanede hayatını kaybetti.


BULUT, TORTUM’DA 

SON YOLCULUĞUNA 

UĞURLANDI


Hashanım Bulut’un cenazesi Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak Tortum ilçesine bağlı Dikmen köyüne götürüldü ve toprağa verildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, Hashanım Bulut’un kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na numuneler gönderildi.

Hashanım Bulut’un yakınları koca dayağı nedeniyle, aldığı darbelerle kafada hasar oluştuğunu ve buna bağlı olarak öldüğünü iddia etti.

                 İhlas Haber Ajansı