EKONOMİ Haber Girişi : 20 Nisan 2009 14:49

Kızıltepe'de Kutlu Doğum coşkusu yaşandı

Kızıltepe'de Kutlu Doğum coşkusu yaşandı

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlandı. Daha sonra Kur'an'ı Kerim okundu. Konuşmacıların yanı sıra okunan ilahiler ve İslam'da aile ile alakalı projeksiyon görüntüleri programa ayrı bir renk kattı

Programa Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit, Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya, İl Müftü Yardımcısı Masum Taşçı, Kızıltepe Müftüsü Cahit Erhun, Kızıltepe Milli Eğitim Müdürü Siraç Atan, Şenyurt Beldesi Belediye Başkanı Hüsamettin Demircan, ilçe müftüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Yiğit, konferansta yaptığı konuşmada, "Peygamber Efendimiz'den bahsedildiği mekanlar, biz Müslümanlar için mübarektir. Orada yapılan bütün işler ibadet hükmündedir. O'nun, aile reisi olarak sergilemiş olduğu bir çok tavır ve davranışlar, çağımız insanı olarak bizlere ışık tutacak mahiyette çok güzel mesajlardır. Onun için bu Kutlu Doğum programları Peygamber Efendimiz'i yeniden okumayı ve yeniden anlamayı bizlere kazandırmalıdır." dedi.

Yiğit, "Yüreği tükenmeye yüz tutan, gönlü kirlenmeye yüz tutan, ilahi mesajlara kulaklarının kilitleyen, gözünü harama açan nice insanların yaşadığı bir dünyada yaşıyoruz. İnsafın ve vicdanın hak ve hukukun yozlaşmaya yüz tutuğu kutsal değerlerin hiçe sayıldığı bir dünyada yaşamaktayız. Böylesi bir dünyada Allah Resulü'nün getirmiş olduğu aileyle ilgili hayatımızla ilgili mesajlara gerçekten ihtiyacımız vardır." şeklinde konuştu.

Mardin Müftüsü Mehmet Kızılkaya ile Kızıltepe Müftüsü Cahit Erhun da birer konuşma yaparak haftanın anlam ve önemini anlattı.