SPOR Haber Girişi : 03 Aralık 2013 16:51

KIŞ SPORLARI EĞİTİM PROJESİ HIZ KESMİYOR

KIŞ SPORLARI EĞİTİM PROJESİ HIZ KESMİYOR

Erzurum Valiliği öncülüğünde başlatılan “Kış Sporları Eğitim Projesi” hız kesmek bilmiyor. Erzurum GHSİM, Okullara yönelik olarak eğitim projesini uygulamaya yoğun bir şekilde devam ediyor. 
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kış Sporları Eğitim Projesi hız kesmek bilmiyor. Erzurum Valiliğinin öncülüğünde başlatılan projeye üçüncü yılında eğitim ve öğretim yılında 20 bin öğrenciye buz pateni ve curling öğretilmesi için yoğun mesai harcanıyor. Şu anda 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonunda Aziziye İlçesinden gelen öğrencilere buz pateni öğretiliyor. Proje Ofisinde görevli Yusuf Tosunoğlu ile 16 genç antrenörün görev yaptığı Kış Sporları Eğitim Projesi çalışmalarını Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy ziyaret etti.
HEDEF 20 BİN ÖĞRENCİYİ BUZ PATENİ YAPTIRMAK
Erzurum Valiliği öncülüğünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kış Sporları Eğitim Projesi”’ne ilgi her geçen gün artıyor. Hız kesmek bilmeyen projede geçen Eğitim ve Öğretim Yılında 20 bini aşkın öğrenciye Buz Pateni öğretildi. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bu yılda 20 bin öğrenciye buz pateni ve curling öğretmeyi amaçlıyor. “Kış Sporları Eğitim Projesi” kapsamında Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçelerinden taşınan öğrencilere GHSİM’nin Buz Sporları Antrenörleri tarafından eğitim veriliyor. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, Erzurum’da üç yıldır başarı ile yürütülen projenin büyük bir ilgi görmesinden oldukça memnun olduklarını söyledi. Arısoy, Erzurum GHSİM olarak, 2013-2014 sezonunda 20 bin öğrenciyi buz sporları ile buluşturmak olduğunu vurguladı. Arısoy, kendilerine proje kapsamında destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Vali Ahmet Altıparmak ve tüm yetkililere teşekkür etti. Arısoy projede görev yapan Yusuf Tosunoğlu ve antrenörleri de tebrik etti.