SPOR Haber Girişi : 01 Kasım 2018 14:19

Kırık koluyla Avrupa 2'ncisi oldu

Kırık koluyla Avrupa 2'ncisi oldu
Avrupa Şampiyona'sına 20 gün kala bindiği minibüsün aniden fren yapmasıyla kolunu kıran 29 yaşındaki Milli Sporcu Gülşah Kıyak, kırık kolunu herkesten saklayarak Slovakya'da düzenlenen şampiyonaya katıldı.

Kırık koluyla acılar içinde olsa da rakiplerini yenerek Avrupa 2'incisi olan Kick boksçu Kıyak, “Maçın ortasında gerçekten canım çok yandı, kırık kolumu saklayarak savaştım. Final maçı bittiği an hiçbir şeyin imkansız olmadığını anladım” dedi.

Küçük yaşlarda spora merak salan 29 yaşındaki Gülşah Kıyak kısa sürede pek çok başarıya imza atarak Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etme hayalini gerçekleştirdi. Bir yandan spor kariyerine devam eden bir yandan beden eğitimi öğretmenliği yapan Kıyak, birçok öğrencinin de spora yönelmesine katkı sağladı. Elde ettiği başarılarla milli sporcu olan Kıyak, Avrupa Şampiyonası'na 20 gün kala Bayrampaş'da bindiği minibüsün yaptığı ani frenle kolunu kırdı. Hemen hastaneye koşan başarılı sporcu kolunun alçıya alınmasına rağmen Avrupa Şampiyona hayalinden vazgeçmedi. 
Kırılan kolunu sadece ailesi ve antrenörüne söyleyen sporcu, kırık koluyla büyük bir azimle antrenmanlarına devam etti. Antrenörünün de desteğiyle kimi zaman alçılı koluyla kimi zaman acılar içinde şampiyonaya hazırlanan sporcu, azminin sonunda büyük bir başarıya imza attı. Slovakya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda onlarca rakibinin arasından sıyrılarak kick boks kick light branşında Avrupa ikincisi olarak Türk bayrağını dalgalandırmayı başardı. Maçlarda acılar içinde mücadele edip sonrasında gözyaşlarına boğulsa da inancıyla rakiplerini devirdiğini belirten Kıyak, hedefinin 2019 yılında şampiyonluk olduğunu belirtti. (iha)
Etiketler : kick boks
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.