KÜLTÜR - SANAT Haber Girişi : 12 Aralık 2018 12:11

Kim unutur Usta seni…

Kim unutur Usta seni…
Erzurum’un yetiştirdiği Türkiye’nin ve Türk Dünyası’nın en tanınmış ozanlarından olan merhum Aşık Yaşar Reyhani, vefatının 12.yılında yalnızca ailesi ve yakınları tarafından hatırlandı ve bir kez daha rahmet ve şükranla anıldı.

Palandöken Gazetesi/Erzurum

Geleneksel halk ozanlığı alanında usta bir isim olarak kabul edilen ve verdiği birbirinden kıymetli eserlerle ismi yaşayan aşıklar arasında yer alan Reyhani, ölümünün 12.yılında ne yazık ki, bir kez daha vefasızlığa kurban gitti. Oysa bir çok sanatçı ve ozan hala Reyhani’nin eserlerini okuyarak milyonlarca kişiden alkış topluyorlar. Bu büyük ustanın ölüm yıldönümünde vefasızlığa uğraması en çok ailesini ve O’nu gönülden seven dostlarını üzdü. Birbirinden değerli yüzlerce eseri dillerden gönüllere ulaşan Reyhani, özellikle “Gidirem” adlı türküsüyle internette en çok tıklananlar arasında ilk beş içinde yer alıyor. Eserlerini seslendiren ama kendisini ölüm yıldönümünde unutan sanat dünyası bu vefasızlığından ötürü vatandaşlar tarafından eleştiriye uğradı.

Palandöken Gazetesi olarak ölümsüz eserlerin sahibi büyük halk ozanı Reyhani’yi vefatının 12.yılında rahmet ve özlemle anıyoruz. 

Etiketler : reyhani ozan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.