GENEL Haber Girişi : 19 Kasım 2018 09:34

Kim tavan yaptı kim dibe vurdu?

Kim tavan yaptı kim dibe vurdu?
Binlerce partilinin bir isim üzerinde tercihte bulunduğu bu nabız yoklamasında, geçmiş seçimlerde olduğu gibi bu defa da sonuç açıklanmayacak. Temayül yoklamasının neticesi, Başkan Erdoğan'a bildirilecek.
Parti sordu, üyelere cevapladı!
AK Parti aday belirleme sürecinde her seçim öncesi yaptığı gibi temayül yoklaması geleneğini tekrarladı. Dün ülke genelinde yaklaşık kırk ilde, aday belirleme sürecinin daha sağlıklı olması için parti delegesi ve yöneticileri arasında nabız ölçüldü. Tabanın, aday adayları içerisinde hangi isimleri öne çıkardığı, hangi isimlerin üzerini çizdiği ve nasıl bir değişiklik istediğinin cevap bulacağı bu yoklamada, binlerce partili 30 Mart için bir tercihte bulundu.

İlk soru, başkanı istiyor musun?
Büyükşehir ve 20 ilçeyi kapsayan temayül yoklamasında, parti delegelerinin yanı sıra, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe teşkilatlarında görevli olanlar, gençlik ve kadın kolları yöneticileri oy kullandı.  Partililer, öncelikle mevcut belediye başkanına dair soruyla karşılaştı, eğer "mevcut başkanı istemiyorum" diyorsa bir partili, ardından gelen "kimi istiyorsun" sorusuna cevap verdi.

En çekişmeli yarış büyükşehir için
Erzurum'da yapılan temayül yoklamasında, hem kamuoyu hem de oy kullanan partililerin en çok merak ettiği konunun başında, büyükşehirde kimin isminin önde çıkacağı geliyor. AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün de aday adayı olduğu bu süreçte, büyükşehir için bilinen 7 isim yarışacak. Temayül yoklaması, aday belirlemede tek başına yeterli kriter olmayacak. Toplam 9  kategoride sınav verecek olan aday adayları, her aşamada ter dökecek. 
Derya DOĞAN - Palandöken




Etiketler : temayül
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.