ERZURUM Haber Girişi : 06 Haziran 2018 00:46

Kilisenin bahçesi yağmur sularıyla doldu

Kilisenin bahçesi yağmur sularıyla doldu
Oltu’da son haftalarda yağan aşırı yağışların ardından daha yüksek mahallelerden akıp gelen yağmur ve sel suları ilçedeki Rus Kilisesi bahçesini adeta göle çevirdi.

Sağanak yağmurların ardından daha yukarılardan akarak karayoluna kadar ulaşan yağmur sularını engellemek için sularının önü kapatılarak Rus Kilisesi bahçesine çevrildi. Mazgalların yağmur sularına yeterli gelmeyişiyle karayolunda biriken yağmur suları trafiğinde aksamasına neden oldu.

Tarihi Rus Kilisesi bahçesine dolan yağmur sularının kiliseye zarar vereceğini öne süren Oltulu vatandaşlar, “Zaten bu Rus Kilisesi bakımsızlıktan ayakta zor duruyor. Kimsenin bu tarihi mekâna baktığı yok. Şimdi bir de yağmur ve sel sularının yönünü kilisenin bahçesine çevirmişler. Herhalde biran önce kilisenin temelleri su alarak çöksün, biz de kurtulalım, isteniyor. Zaten sahipsiz bir durumda olan Rus Kilisesinin bu durumu bizleri çok üzüyor. Yazık oluyor. Bir tarihi vesikanın daha gözümüzün önünde harap olması bizleri çok üzüyor” şeklinde konuştular.

Oltulu vatandaşlar bahçesinde ineklerin otladığı, atıl ve sahipsiz durumdaki Rus Kilisesinin bu haline yetkili kurumların sessiz kalmasına da bir anlam veremediklerini ifade ettiler.(iha)

Etiketler : kilise
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.