GÜNCEL Haber Girişi : 31 Ekim 2008 02:00

Kilise Üyelerinden Müftülüğe Ziyaret

Kilise Üyelerinden Müftülüğe Ziyaret

Konya Müftüsü Özbuğday, ziyarette, Türkiye'de 81 il müftülüğü ve 1000 civarında ilçe müftülüğü olduğunu belirterek, il müftülüklerinin toplumu dini konularda bilgilendirdiğini, ibadethaneleri yönettiğini söyledi.

 

İslam dininin, diğer dinlerin mensuplarıyla diyalog içinde olunmasını, birlikte yaşanmasını kesinlikle reddetmediğini vurgulayan Özbuğday, 1400 yıldan bu yana diğer dinlerle birlikte sorunsuz yaşandığını kaydetti.

 

Özbuğday, İslam dininde zorlama olmadığını belirterek, ''Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethettiğinde, din konusunda herhangi bir zorlama ve baskı yapılmamıştır. Herkesin dinine saygı duyulmuştur'' dedi.

 

İslam'ın hoşgörü dini olduğunu ve diğer dinlere saygılı olmayı emrettiğini söyleyen Özbuğday, ''İslam kardeşlik dinidir. İslam ile terörün bir araya gelmeyeceği, bağdaşmayacağı açıktır'' diye konuştu.

 

Villingen Protestan Kilisesi'nin Kültür Kolu Başkanı Karin Nagel ise kendilerinin turist değil, Almanya'da kültürel faaliyetler yürüten bir grup olduklarını bildirdi.

 

Bölgelerinde Türklerle görüştüklerini, mevcut sorunları nasıl çözecekleri konusunda yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Karin Nagel, şunları kaydetti:

''Bu gezimiz, kültürel ve bilimsel gezi. Türkiye'de Müslümanlık ve Türkler kadar, Hristiyanlar konusunda da görüşmeler yapıyoruz. Türklerin ve Hristiyanların yaşantılarına bakıyoruz. Kiliseleri ziyaret edip görevlileri ile görüşüyoruz. İl Müftüsünü ziyaret etmemizdeki amaç da bölgemizde yaşanan sorunların çözümünde nasıl yol izleyebileceğimiz konusunda bilgi alışverişinin sağlanmasıdır.''

Ziyarette Alman gruba Hz. Muhammed, camiler ve Konya hakkında bilgilerin bulunduğu broşürler ile Kuran-ı Kerim hediye edildi.

aa