POLİTİKA Haber Girişi : 29 Ekim 2013 12:34

Kılıç: Başkanlığa talibim

Kılıç: Başkanlığa talibim

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Kardelen TV’de yayınlanan Seçim Pazarı programında adaylığıyla ilgili ilk kez açık konuştu.

AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Kardelen TV’de yayınlanan Seçim Pazarı programında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili oldukça net konuştu.

Adı bir süredir Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, yerel siyasette dengeleri sarsacak açıklamalarda bulundu. Kardelen TV’de yayımlanan Seçim Pazarı programına konuk olan İl Başkanı Kılıç, bir soru üzerine ilk kez adaylığıyla ilgili açık konuştu. 

Kılıç, "Ben, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talibim. Bunu da Sayın Başbakanımız ile paylaştım..." açıklaması yaptı.


BİR ÇOK 

KONUYA 

AÇIKLIK GETİRDİ


Kardelen TV’de moderatörlüğünü Sinan Özçaylak’ın üstlendiği, gazeteciler Ömer Nazmi Yavuz, Ayhan Türkez, Levent Akpınar ve Orkun Çizmeli’nin de sorularıyla katkı sağladığı Seçim Pazarı programına katılan AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, partisinin yaptığı temayül yoklamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kılıç, gazetecilerin sorusu üzerine siyasi gündemi değiştirecek  bir açıklama yaparaka, "Ben aday adayı değilim. Büyükşehir Belediye Başkanlığına talibim" dedi. 


"TALEBİMİ 

BAŞBAKANIMIZLA 

PAYLAŞTIM"


"Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olacak mısınız?" sorusuna cevaplandıran Kılıç, , "Ben, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talibim. Öncelikle bunu açık açık söyleyeyim. Bunu da Sayın Başbakanımız ile de paylaştım. İl Başkanları toplantısında da bunu bir kez daha deklare ettim. Şu anda her şey Sayın Başbakanımızın tasarrufunda. Bize , ’ Belediye başkanlığı adaylığı düşünen il başkanları bizden haber beklesin. Bizden habersiz kimse istifa etmesin... ’denildi.  Halen İl Başkanlığı görevimiz var ve bu görevi de en iyi şekilde yürütmek mecburiyetindeyiz. Partimiz bize istifa etmememizi ve süreci beklememizi söyledi. Bize aday ol denirse, oluruz, il başkanlığında kalacaksın derlerse kalırız, başka bir görev verilirse onu yaparız. Sürecin başından beri söylüyorum, biz partimize sevdalıyız, davamıza sevdalıyız. Mevki, makam peşinde değiliz. Partimiz bizi nerede değerlendirmek isterse, orada görev yaparız" dedi.


"ADAY ADAYI 

OLMAYACAĞIM"


Gazetecilerin, "Aday adaylığı müracaatı yapacak mısınız?" sorusuna ise Murat Kılıç, "Hayır yapmayacağım. Süreci partimizin yetkili organları ile birlikte yürütüyoruz. Bize beklememiz söylendi. Onun dışında bir hamle yapmamız söz konusu olamaz. Ancak göreve talip olduğumu dediğim gibi açıkça söyledim. Bize, 1 Aralık’a kadar sürenin olduğu, aday adaylığı müracaatı yapıp yapmamanın da bizler için önemli olmadığı ifade edildi. Haliyle partimizin kararını bekliyoruz" diye konuştu. 

Palandöken Haber Merkezi