EKONOMİ Haber Girişi : 26 Ekim 2008 22:54

Kestane Pazarı'nda Çifte Mutluluk

Kestane Pazarı'nda Çifte Mutluluk
Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği, 65 talebesinin hafızlık kursu merasimini gerçekleştirirken, 100 talebelik yeni yurt binasının da temelini attı.

Kestanepazarı mezunu hafızlarının Kur'an-ı Kerim tilaveti İlahiyat Fakültesi Camii'ni dolduran yüzlerce kişiye duygu dolu anlar yaşattı. Hafızlar birbirinden güzel okuyuşlarıyla gönülleri fethetti.

Kestanepazarı 63. eğitim yılında 5 binin üzerinde hafız, 10 binin üzerinde eğitim ve hizmet gönüllüsü yetiştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Kestanepazarı Kuran Kursu'nu tamamlayan 65 öğrencinin hafızlık merasiminin açılışında konuşan İzmir İl Müftüsü İbrahim Acar, hafızları kutladığını ve gözlerinden öptüğünü ifade ederken yetiştiren hocalarını da tebrik etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Dairesi Başkanı Dr. Ulvi Ata ise, ehlinden Kur'an dinlemenin doyumsuz lezzetini birlikte yaşadıklarını söyledi. Bu güzelliğin aslında ülkemizin her yerinde yaşandığını hatırlatan Ata, bu necip milletin asırlardır dinine hizmet etmenin bahtiyarlığını yaşadığını anlattı. Ata, inananlar olarak Kur'an-ı Kerim'e karşı sorumluluklarımız olduğunu, öğrenmek, öğretmek, okumak ve okutmanın, ezberlemenin ve yaşamanın Allah ve Resulü'nün rızasına giden yolda olmak anlamına geldiğini kaydetti. Ekim ayının ilk haftası 6 ekimden itibaren uzun süreli kuran kurslarının kapılarını açtığını, müftülüklere talepte bulunan bütün vatandaşlara hizmet verildiğini anlatan Ata, 2008 yılı Türkiye'sinde 'öğrenmeye fırsat bulamadım', 'şartlar öyle oldu ki' ile başlayan cümle kurmaya hiçbirimizin hakkı bulunmadığını söyledi. Ata, "Hatta o kadar imkanlar gelişti ki, her görsel, hem işitsel anlamda eğitim materyalleri hazırlandı. Çalışanlarda hanımefendiler beyefendiler bu işe zamanlarını ayırdıklarında Kuran öğrenmenin hiç de zor olmadığını, kendisine kucak açanlara karşı kucak açtığını, bağrına bastığını göreceklerdir." dedi. Bu konuda bayanların daha aktif olduğunu ve sabahları işlerini acele hallettikten sonra Kur'an kursuna gittiklerini anlatan Ata erkeklere de seslenerek, Kur'an-ın ailede bir ya da iki kişinin, hafızların okumasıyla sorumluluğun üzerimizden kalkmayacağını hatırlattı. Öğrenmeye çabalamak, gücümüz nispetinde gayret etmek gerektiğini anlatan Ata, Kur'an'ı onun can düşmanları olan Ebu Cehil, daha sonra Müslüman olan Ebu Süfyan ve Ahmet bin Şerif'in gizlice dinlediklerini, birbiriyle karşılaşıp bir daha dinlememe konusunda anlaşmalarına rağmen yine kendilerini bundan alıkoyamadıklarını söyledi. Ata, Müslümanların da Nebiler Efendisinin tek bir cümle ile anlattığı güzel ahlakla donanması için Kur'an'a mutlaka ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Daha sonra aralarında Reisü'l-Kurra Ahmet Arslanlar'ın da bulunduğu ünlü hafızların ve hocaların yanı sıra 64 hafızın Kur'an tilaveti dinlendi. Ardından Kestanepazarı yeni yurt binası temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi. Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, 1,5 milyon YTL'ye malolacak kurs binasının 10'ar kişilik sınıflarda 100 kişiye hitap edeceğini belirtti. (CİHAN)