GÜNDEM Haber Girişi : 12 Ağustos 2013 11:26

Kemikleri sızlıyor!

Kemikleri sızlıyor!

KAYBETTİKLERİ yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek için bayram süresince  Asri Mezarlığı’na giden vatandaşlar, karşılaştıkları manzaralar karşısında şoke oldular. Toplanmayan çöpler, her yeri sarmış kuru otlar ve yıkılmış (çökmüş) mezarları gören vatandaşlar mezarlık görevlilerine tepki gösterdi. 

UZUN zamandır Erzurum Şehir mezarlıklarına mezarlığa hiçbir bakım yapılmadığını belirten vatandaşlar,  “Mezarlığa girdiğiniz anda karşınıza yıkılmış mezarların görüntüsü çıkıyor.  Çöpler toplanmamış, sararmış kuru otlar her tarafı sarmış durumda. Böyle bir hizmet anlayışı başka hiçbir yerde olmaz” dediler.

Kaybettikleri yakınlarının kabirlerini ziyaret etmek için bayram süresince  Asri Mezarlığa giden vatandaşlar, karşılaştıkları manzaralar karşısında şoke oluyorlar. Toplanmayan çöpler, her yeri sarmış kuru otlar ve yıkılmış (çökmüş) mezarları gören vatandaşlar mezarlık görevlilerine tepki gösteriyor. Uzun zamandır mezarlığa hiçbir bakım yapılmadığını belirten vatandaşlar,  “Mezarlığa girdiğiniz anda karşınıza yıkılmış mezarların görüntüsü çıkıyor.  Çöpler toplanmamış, sararmış kuru otlar her tarafı sarmış durumda. Böyle bir hizmet anlayışı başka hiçbir yerde olmaz”dediler.

YIKILAN MEZARLARI KİM ONARACAK

Erzurum Asri Mezarlığı’nda çok sayıda çökmüş kabrinde olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Türkiye’de hangi ile giderseniz gidin böyle manzaralarla karşılaşmanız mümkün değil, Bir çok kabir çökmüş. Her an bir kabrin içine düşebilirsiniz. Duvarlar yıkılmış, çöpler toplanmıyor. Hayır sahiplerinin yaptırdığı çeşmelerdeki musluklar yerinden sökülmüş. Belediye yetkililerini buraların bakımı için göreve davet ediyoruz. Sahipsiz bu mezarları onarmak belediye görevlilerinin işi” diye konuştular.

Levent AKPINAR/Palandöken