SPOR Haber Girişi : 01 Nisan 2011 16:14

Keban Müftülüğünce Kuran-ı Kerim Hizmetiçi Eğitim Kursu Yapıldı‏

Keban Müftülüğünce Kuran-ı Kerim Hizmetiçi Eğitim Kursu Yapıldı‏

Keban Müfütülüğü tarafından camii görevlilerine yönelik  yaygın din eğitimi kapsamında yürütülen hizmetlerin etkinlik ve verimliliğinin artırılması, hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla 28 Şubat / 31 Mart 2011 tarihleri arasında Kur’an-ı Kerim Hizmetiçi Eğitim Kursu düzenlendi.
Kursa 13 din görevlisi katıldı ve kurs Eğitim Merkezi Kur’an- Kerim Öğretmenliği müktesebi olan Keban İlçe Müftüsü Ahmet Şamil OK tarafından verildi.
Keban Müftüsü Ahmet Şamil OK, kurs sonunda yapılan bitirme merasiminde yaptığı konuşmasında: Kur’an-ı Kerim’in güzel ses ve kendine has üslûpla okunması bilindiği  üzere ona ilk önce saygının gereğidir. Onun için Müslümanlar Kur’an-ı Kerim’i doğru ve güzel okumayı önemsemiş ve bu konuda eğitim-öğretim faaliyetleri başlatmış, bunu zamanla geliştirmişlerdir. Hz. Peygamber’in Kur’an-ı Kerim’i ashabına ağır ağır okuması, ashaptan tertil üzere ve güzel sesle okuyanları övmesi kıraat eğitim ve öğretiminin temellerini oluşturmuştur. Günümüzde de hem ibadet esnasında, hem de müstakil olarak Kuran-ı Kerim’in usulüne uygun olarak okunmasına büyük önem verilmektedir,dedi.

Daha sonra kursiyerler adına söz alan Keban-Sağdıçlar Köyü Camii İmam-Hatibi Hamza KAPLAN: 15 yıllık görevliyim, keşke bu kursu göreve ilk başladığım yıllarda alsaydım, çok yönlü olarak istifade ettik ve bu tür kursların Müftülüümüzce sık sık açılması gerektiğine inanıyorum dedi.
Program hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.