GÜNCEL Haber Girişi : 08 Kasım 2008 19:03

Kayseride İmamlar sendika değiştirdi.

Kayseride İmamlar sendika değiştirdi.
Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı, Mali ve Eğitim Sekreteri ile birlikte 41 üye, sendikalarından istifa ederek Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen)'e geçti. Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı Osman Çamur, Şube Mali Sekreteri Aziz Sayın, Şube Eğitim Sekreteri Hamit Baydemir, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde basın toplantısı düzenleyerek istifalarını açıkladı.

Başkan Osman Çamur, göreve geldikleri günden bu yana sendika genel merkezinden hiçbir özveri ve nazik davranış gözlemleyemedikleri için istifa ettiklerini açıkladı. Görevde kaldıkları süre içinde toplumla hep iç içe olma gayreti içinde olduklarını belirten Çamur, görevi devraldıkları 2007 yılı Ağustos ayından bugüne üye sayısını 408'den 855'e çıkardıklarını anlattı. Yapılan başarılı çalışmalara rağmen genel merkez yönetiminin kendilerini görmezden geldiğini vurgulayan Çamur, "Kongreyi kazandığımız tarihten bugüne kadar genel başkanımız ve genel merkez yönetiminden bir kişi dahi tebrik mesajı göndermedi. Ayrıca sendika tüzüğü çerçevesinde birinci derece yakını olan kişileri taziye mesajı gönderilirken şubemizde yakınlarını kaybedenlere bir tane bile taziye mesajı gönderilmedi. Ayrıca hiçbir toplantımıza genel merkezimizden katılan olmadı. Bu davranışlar bizleri üzdü. Davranışların sebebini mevcut sendika yönetimini son olağan genel kurulda desteklemediğimiz için bu davranışlara tabi tutulduğumuzu sanıyoruz. İstifamızın diğer nedenlerinden usulsüz davranışlardır. 42 bin üyesinden her ay 7 YTL aidat alan sendikamız hala genel merkez binasına sahip değildir. Buna rağmen bu yıl içinde üç tane son model makam aracı alınmıştır." diye konuştu.

İstifa eden şube yöneticileri ve 41 üye Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası'na geçti. Diva-Sen Genel Başkanı Hüseyin Demirci, yeni üyelerine rozet taktı. (CİHAN)