GÜNDEM Haber Girişi : 20 Şubat 2018 11:16

Kayak için Yarar'sız adam!

Kayak için Yarar'sız adam!
Ne şiddetli tepki, ne kötü yönetim biçimi, ne de sonunda hocaların adeta isyan edercesine kayak takımlarını yakarak protesto etmeleri O'nu utandırmadı...
Erol Bey, istifa etmeniz için daha ne olması gerekiyor?

Kayak Federasyonu'nun gelmiş geçmiş en başarısız başkanı olarak gösterilen Erol Yarar, Güney Kore'de yapılan Kış Olimpiyatları'nda da bu başarısızlığına bir yenisini ekledi. Erol Yarar'ın başkanlığındaki Türkiye Milli Takımı Güney Kore'de hiçbir varlık gösteremedi. Kayak camiası Erol Yarar'a soruyor: 
"Erol Bey, göreve geldiğinizden beri isminiz etrafında hep şiddetli bir tepki ve tartışma oldu. Hiç bir başarıya ve yeniliğe imza atamadınız. Buna rağmen hâlâ o koltukta oturmayı sürdürüyorsunuz. İstifa etmeniz için daha ne olması gerekiyor?"

Erol Yarar üç maymunu oynuyor!

Kayak camiasının çok sert tepki göstererek eleştirdiği Yarar, her zaman olduğu gibi yine hiç bir şey olmamış gibi davranarak, işi pişkinliğe vurdu. Bu durum üzerine Uludağ Kayak Öğretmenleri Derneği, seslerini duyurmak ve Kayak Federasyonu'nda yaşanan skandallara dikkati çekmek için, Uludağ'da kayak takımlarını yakarak protesto gösterisi yaptı. Yarar ve yönetiminin istifasını isteyen kayak camiası, Kıy Olimpiyatları'nda Türkiye aleyhine elde edilen kötü sonuçtan ötürü, Yarar'ın tartışmalı yönetim anlayışını sorumlu tuttu.
İşte Uludağ Kayak Öğretmenleri Derneği As Başkanı Kürşat Yıldız'ın o zehir zemberek açıklaması: 
" 82 yıldır kış olimpiyatlarına katılamayan bir ülkeyiz. Şu anda ise Güney Kore'de yeni bir kış olimpiyatı yapılmakta. Bizler gibi tüm sporseverler televizyonun karşısında heyecan ve umutla ülkemizi Kore'de temsil eden milli takım sporcularımızdan sevineceğimiz ya da yüzümüzü güldürecek bir haber bekliyoruz. Ekmeğe muhtaç olan ülkelerin sporcuları bile bizi geçiyor. Bu hezimet kayak sporuna ömür vermiş olan bizleri derinden yaralıyor. 
Bu kötü sonuçların elde edilmesinde olimpiyatlarda ülkemizi temsil eden sporcularımızın en küçük kabahati bulunmamaktadır. Bu sonuçların tek muhatabı devletimizin tahsis ettiği çok yüksek bütçeyi spor ve sporcu için kullanamayan mevcut kayak federasyonu yönetimidir. Kısa bir değerlendirme yapacak olursak en çok kar alan dağ bizde, en büyük bütçe bu dönemde tahsis edildi, Avrupa'nın en genç ve spor yapacak çağdaki nüfusuna sahibiz. 
Türkiye Cumhuriyeti 17 kez kış olimpiyatlarına katılıyor, en büyük bütçe ve devlet desteğine rağmen kayak tarihinin en kötü sonuçlarını almaktayız. Bütün bunların sebebi yanlış hocalar yanlış yerde yapılan organizasyonlar. Mevcut kayak federasyonu yönetimini spor ve başarı dışında başka işlere odaklanmış olması ve camianın aslı unsurlarına uyguladığı zulümden kaynaklanmaktadır. 
Basın ve devlet büyüklerimizle sırıtarak fotoğraf çektiren federasyon başkanı, bu kareleri camiye için tehdit malzemesi olarak kullanmaktadır. Bu davranışında devlet büyüklerimiz tarafından duyulup gereğinin yapılacağına inancımız sonsuzdur. Kayak sporuna ömür vermiş olan bizler, bu hezimetten duyduğumuz üzüntüyü dile getirmek için yaşamımızın bir parçası olan kaynaklarımızı ve spor ekipmanlarımızı ateşe attık.” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.