ERZURUM Haber Girişi : 29 Haziran 2016 09:57

Kavga ayı!

Kavga ayı!
Tuttuğumuz oruç da zayi oluyor, yaptığımız ibadetler de... Her gün kanlı bıçaklı kavga, her an hakaret ve küfür! İşte 24 günün hülâsası: Tahammül sıfır, hoşgörü karaborsa, kabalık ve yobazlık sebil...
Diller küfürde, eller bıçakta!

Ramazanın ilk gününden itibaren giderek artan kanlı bıçaklı kavgalar, bayram yaklaştıkça artık iyiden iyiye korkutucu bir hal almaya başladı. Kimse kimseye bakamaz, kimse kimseye bir şey diyemez oldu. Kimi ya belindeki bıçağı çekip karşısındakine saldırıyor, ya da aracında her an hazırda bulundurduğu levyeyi birilerinin kafasına indiriyor!

Dışarıya karşı rezil oluyoruz!

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde artan bu çirkinlik, 
Erzurum'un ülke genelindeki müspet imajını yerle bir ederken, bir yandan da Ramazanın ruhuna uymayan bu kötü halimizden ötürü ibadetlerimiz ziyan olup gidiyor. En küçük bir tartışmanın kanlı bıçaklı kavgaya döndüğü Erzurum da özellikle misafirler olup bitenleri kavramakta güçlük çekiyor. Emniyet birimleri ise, her saat farklı semtlerde çıkan kavgalara yetişmekte zorlanıyor.

Etiketler : ramazan
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.