ASAYİŞ Haber Girişi : 06 Ağustos 2017 23:56

Katılım 1 ise teslim olan 100

Katılım 1 ise  teslim olan 100
Son aylarda yaşanan çatışmalar ve yapılan operasyonlarla çözülerek çökmeye başlayan PKK terör örgütüne birkaç katılım olurken yüzlerce terörist pişmanlıklarını bildirerek teslim oluyor.
Uzmanlardan oluşan ikna timlerinin terör örgütünün elindeki gençlerin ailelerine ulaşarak 
bilgilendirmeleri ve uyarmaları netice vermeye başladı. "Çocuğunuzu ikna edin," mesajını veren timlerin çalışması sonucu PKK'nın elinde ve emrinde bulunan yüzlerce genç teslim olurken, 
bu terör örgütüne katılım ise birkaç aldatılan gençle sınırlı seviyeye düştü. 
İçişleri Bakanlığı yoğun ve planlı bir çalışma sonunda çocuğu ve yakını dağda bulunan aileleri tek tek tespit ederek, psikologlar ve hukukçularla birlikte uzun zamandır ziyaretlerini 
sürdürüyorlardı. Suça karışmayan çocuklarınız günlük hayatlarına dönebilirler, suça karışanlar da cezalarını çekerler ama hiç değilse sağ olduklarını bilirsiniz, mesajı netice vermeye başladı.
Son zamanlarda terör örgütünün 120'ye yakın mağarası imha edilirken Cudi, Gabar, Herekol'daki PKK depoları da kullanılmaz hale getirilmişti. Rakka'nın DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından PKK'lı grupların Türkiye sınırlarına yönelme ihtimaline karşı da sınırda fiziki güvenlik tedbirleri alınacak.  

Etiketler : teslim
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.