GÜNCEL Haber Girişi : 31 Temmuz 2015 12:09

Karpuzu Dalda Yetiştirdi

Karpuzu Dalda Yetiştirdi
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bir okul müdürü dalda karpuz yetiştirerek ilgi odağı oldu.
Alaşehir Osman Akça İlkokulu Müdürü Ali Rıza Türkol, Sarıgöl Siteler Mahallesindeki evinin bahçesinde yüksek sistem uygulaması ile kaliteli karpuz yetiştirdi. Alışıla gelenin tersine yerde değil dalda yetişen karpuzlar düşmemeleri için özel file içine alınarak tellere bağlandı. Bir tanesi 5 kilogram gelen karpuzlar görenlerin de ilgisini çekiyor.

Alaşehir Osman Akça İlkokulu Müdürü Ali Rıza Türkol, tarımla uğraşmanın çok zevkli olduğunu belirterek, "Okuldan ayrı kalan zamanlarımı, hafta sonları Sarıgöl'deki evimin bahçesinde çeşitli meyve ağaçları, sebzeler ve çiçeklerimle uğraşarak geçirmekteyim. Bu yıl evimin bahçesine karpuz diktim. Karpuzu yüksek sistem uygulaması yaparak kollarını yukarıya tırmanmasını sağladım. Gerçekten karpuzlar çok güzel olmaya başladı. Tanesi 5 kilogram geliyor. Tek sorun ağırlaşan karpuzların düşme tehlikesiydi. Karpuzları file içerisine alıp tele bağlayarak yere düşmesini önledim. Havada asılı duran karpuzlar, görenlerin de ilgisini çekmeye başladı." dedi.

Etiketler : karpuz
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.